ASF a stabilit tarifele maxime RCA

De T. Ex.
Reactualizat la:
1Comentariu
ASF a stabilit tarifele maxime RCA
© Tion: ASF a stabilit tarifele maxime RCA
Raportul de determinare a tarifelor maxime pentru asigurarea RCA a fost aprobat luni de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Tarifele maxime RCA, stabilite de ASF sunt 7.534 de lei pe un camion şi 6.600 de lei pe un autocar.

O persoană juridică care deține un autovehicul de transport marfă cu masa peste 16 tone va plăti o primă maximă de 7.534 de lei. Dacă autovehiculul în cauză este un autocar folosit pentru transport de persoane, cu o capacitate de peste 40 de locuri, prima maximă este de 6.600. Pentru autovehiculele cu o capacitate cilindrică între 1.201-1.400 cmc, deţinute de persoane fizice din categoria de vârstă 31-40 de ani, tariful de primă maxim este de 610 lei.

Acestea sunt tarifele maxime stabilite de ASF pentru polițele de asigurare RCA, conform Mediafax. Formula de calcul cuprinde frecvenţa daunelor, dauna medie, daunele întâmplate, dar neraportate (IBNR), inflaţia daunelor şi încărcarea de siguranţă, care determină prima de risc, la care se adaugă cheltuielile de achiziţie şi administrare, fixe şi variabile, precum şi încărcarea de Bonus/Malus (15%) şi cota de profit (1%).

„Metodologia de calcul al tarifelor maxime şi indicatorii folosiţi au făcut obiectul consultărilor cu principalii parteneri de dialog implicaţi în problematica RCA – asociaţiile patronale ale transportatorilor, precum şi societăţile de asigurări care operează pe piaţa RCA”, precizează reprezentanții ASF.

Tarifele maxime stabilite de ASF vor fi transmise Ministerului Finanţelor Publice, care le va supune aprobării Guvernului.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor