Apartamentele noi se ieftinesc, in timp ce proprietarii celor vechi au pretentii tot mai mari

De M. Hoster
8Comentarii
Apartamentele noi se ieftinesc, in timp ce proprietarii celor vechi au pretentii tot mai mari
© TION: Apartamentele noi se ieftinesc, in timp ce proprietarii celor vechi au pretentii tot mai mari
Dacă pretenţiile proprietarilor de apartamente vechi sunt tot mai mari, supriza vine de la cei care au ridicat case noi. Preţurile apartamentelor noi sunt în scădere în Timişoara, acum fiecare poate alege ce îşi doreşte, în funcţie de preferinţe, zonă sau calitatea construcţiei.

Apartament nou sau vechi? Este o întrebare la care mulţi doritori de locuinţă încearcă să răspundă. Cele vechi au avantajul de a fi situate într-o zonă mai bună, au accesul mai uşor la mijloace de transport sau sunt mai aproape de oraş. Cele noi sunt… noi, dar, în general, sunt situate în zone mai îndepărtate de centru, aceasta pentru că terenurile disponibile pentru ridicarea de noi ansambluri nu prea mai sunt disponibile în locaţiile deja pline de blocuri.

Aprilie a fost prima lună din 2015 în care prețul mediu solicitat de vânzătorii de apartamente (noi și vechi) din întreaga țară a consemnat o evoluție descendentă la nivel național. Preţul mediu la nivelul României este 930 de euro pe metru pătrat, cu 0,6% mai puțin față de cel valabil la finele lunii martie (936 de euro pe metru pătrat) și cu 1,3% mai puțin decât în a doua lună de primăvară a anului trecut (918 euro pe metru pătrat), conform unuia dintre principalele portaluri imobiliare de pe piaţă.

În marile orașe, tendința de scădere a fost resimțită în mod exclusiv pe segmentul apartamentelor noi, în vreme ce proprietarii locuințelor vechi și-au majorat pretențiile. La fel este şi la Timişoara, aici preţul a consemnat o creștere de 0,2% în aprilie (de la 877 la 879 de euro pe metru pătrat), aflându-se acum la o diferență de 8,5% față de intervalul similar din 2014 (când atingea un prag de 810 euro pe metru pătrat). În luna precedentă, proprietarii de apartamente vechi şi-au ridicat pretenţiile cu 0,9%, de la 859 la 867 de euro pe metru pătrat. Vânzătorii de locuințe nou-construite, pe de altă parte, și-au redus pretențiile cu 1,4%, de la 933 la 920 de euro pe metru pătrat.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor