Antreprenorii timisoreni, incurajati sa testeze culturi organizationale noi

De Marcel Hoster
Antreprenorii timisoreni, incurajati sa testeze culturi organizationale noi
© Tion: Antreprenorii timisoreni, incurajati sa testeze culturi organizationale noi
Un număr de şase întreprinzători vor avea ocazia să desfăşoare stagii de pregătire în alte regiuni europene, pentru a descoperi mediul de afaceri din alte zone. Selectaţi pe baza competenţelor în domeniul sustenabilităţii mediului, ei vor lucra mai multe săptămâni în străinătate.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a lansat sesiunea 2017 a sub-programului Pioneers into Practice din cadrul Climate Kic, cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice. Pioneers Into Practice își propune să ofere experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon printr-o combinație de învățare bazată pe practică și ateliere de lucru. „Pionerii” sunt încurajați să iasă din zona de confort, să efectueze stagii în sectoare de activitate diferite de cele în care activează, să dezvolte o abordare interdisciplinară, să testeze o cultură organizațională nouă, urmărindu-se și capacitatea de adaptare la un mediu nou. În acest sens, în cursul anului trecut, CCIAT a selectat 6 „pionieri” care au desfășurat stagii în regiunile europene partenere ale programului.

Pioneers Into Practice este un program educațional, cu o componentă de mobilitate. “Pionierii”, experți în diferite domenii Climate Kic (sustenabilitate, durabilitate, eficiență energetică, smart cities, smart transitions, system innovation etc.), vor lucra pentru o perioadă de 4-6 săptămâni, în lunile septembrie – octombrie 2017, într-o organizație gazdă (ONG, IMM, firmă multinațională, universitate, institut de cercetare etc.), în una din țările partenere: Spania, Polonia, Malta, Germania, Marea Britanie, Italia, Estonia, Olanda.

Înainte de componenta de mobilitate, “pionierii” vor participa la o sesiune de învăţare online. Persoanele selectate vor lucra în echipe la câte un proiect de grup care va avea ca temă o provocare locală. În plus, pionierii vor lua parte și la două workshopuri care au loc la Timișoara, în perioada 16 – 18 mai și respectiv 6 – 7 noiembrie 2017. Cei mai buni 3 pionieri din fiecare locație vor avea șansa de a participa la un workshop internațional ce va avea loc la Utrecht (Olanda), la sfârșitul lunii noiembrie.

Termenul limită pentru a aplica la acest program este 21 aprilie 2017.

Înscrierea constă în completarea unui formular și depunerea unui CV. Înscrierea este urmată de un interviu. Pentru persoanele care nu sunt din Timișoara, interviul poate avea loc pe Skype. Bugetul alocat fiecărui pionier este de 2.000 euro și acoperă costurile de transport, cazare și masă pe perioada stagiului. Detalii despre program sunt disponibile aici.

Informații suplimentare și înscrieri de participare, la tel. 0372185286, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu – coordonator Climate Kic din partea CCIAT.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor