ANI il acuza pe deputatul Niculae Mircovici de conflict de interese

De B.A.M
Reactualizat la:
ANI il acuza pe deputatul Niculae Mircovici de conflict de interese
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că deputatul Niculae Mircovici a încălcat prevederile legale privind conflictul de interese după ce şi-a angajat soţia la biroul parlamentar pe care îl deţine în Timiş. Deputatul riscă închisoare de la şase luni la cinci ani şi interzicerea dreptului de a mai deţine o funcţie publică.


Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de ANI, în perioada 5 ianuarie 2009 – 15 iunie 2010, deputatul Niculae Mircovici a angajat-o pe soţia sa pe funcţia de referent al biroului parlamentar pe care îl deţine în Timiş. În această calitate, soţia sa a realizat un venit net de 20.387 de lei.
„Niculae Mircovici a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă în baza căruia soţia sa a fost angajată în perioada 05 ianuarie 2009 – 15 iunie 2010 în funcția de referent în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 35, Timiş. De asemenea, au rezultat indicii privind posibila încălcare a dispozițiilor art. 2531 din Codul Penal al României, întrucât acesta a avizat contractul individual de muncă încheiat de soția sa cu Camera Deputaților, decizie în urma căreia soția acesteia a realizat un venit net în sumă totală de 20.387 Lei”, se arată în comunicatul de presă transmis de ANI.

Conform ANI, prin această decizie Niculae Mircovici a adus un folos material pentru o rudă a sa, ceea ce îl face vinovat de încălcarea prevederilor privind conflictul de interese, faptă care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a mai ocupa o funcţie publică.

Reprezentanţii ANI au mai precizat că Mircovici nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Dosarul a fost înaintat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Contactat de reporterii www.tion.ro, deputatul Niculae Mircovici a declarat că prevederile privind conflictul de interese nu au fost încălcate în acest caz deoarece nu el a angajat-o pe soţia sa, ci Camera Deputaţilor.

„Nu mă simt în conflict de interese pentru că există o prevedere de care nu s-a ţinut cont. Mai exact, deputaţii angajează persoane la cabinetele parlamentare cu contract civil. Or ea nu a fost angajată cu contract civil şi nu a fost angajată de mine. A fost angajată de către Camera Deputaţilor cu contract de muncă pe durată determinată, un an şi jumătate, până a ieşit la pensie”, a explicat Mircovici, care a spus că nu a dat nicio explicaţie ANI deoarece crede că nu a încălcat nicio lege.

El a precizat că soţia sa se afla de trei luni în şomaj în momentul în care a fost angajată la cabinetul parlamentar şi că avea „o datorie morală” faţă de ea, aşa cum a avut şi faţă de alţii care au lucrat la biroul parlamentar pe care îl deţine în Timiş.

Mircovici a mai spus că nu a fost înştiinţat oficial de acuzaţiile ce i se aduc, însă este pregătit să se apere atunci când va fi chemat în faţa procurorilor.

Deputatul Nicolae Mircovici se află la al doilea mandat în Camera Deputaţilor, el fiind reprezentantul Uniunii Bulgare din Banat – România (UBBR).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor