Angajatii Finantelor din Timisoara au facut o greva „linistita”

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
3Comentarii
Angajatii Finantelor din Timisoara au facut o greva „linistita”
© TION: Angajatii Finantelor din Timisoara au facut o greva „linistita”
Timp de trei ore a fost grevă la Direcţia de Finanţe din Timişoara, însă acest lucru nu s-a prea văzut. Între orele 11 şi 14 câțiva angajaţi au oprit lucrul, în solidaritate cu marşul de la Bucureşti organizat de sindicatul din domeniu, pentru a se cere demisia şefului ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.


Angajaţii din Bucureşti ai Finanţelor, la care s-au adăugat şi o serie de colegi din teritoriu, au participat joi dimineaţa la un „Marş al Demnităţii”, prin care s-a cerut demisia şefului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Gelu Ştefan Diaconu, acuzat de ilegalităţi şi comportament abuziv. De la Timişoara au plecat spre Bucureşti două autocare cu angajaţi de la Finanţe, pentru a participa la protest.

Acţiunea organizată de SedLex a avut corespondent şi în teritoriu, inclusiv în Timişoara, aici fiind anunţată o grevă, cu întreruperea lucrului cu publicului, între orele 11 şi 14. Se dorea organizarea unui protest în faţa instituţiei, dar acesta nu a mai avut loc. Pe sediul Finanţelor au fost puse mai multe afişe: cu diferite sloganuri: „Susţinem marşul demnităţii” şi „Încetarea abuzurilor”. În plus, o parte dintre angajaţi s-au adunat în holul clădirii şi au făcut o şedinţă unde oamenii au fost informaţi despre situaţia actuală.

„În funcție de ceea ce se întâmpla în București și de mesajele pe care le vom primi de la colegii noștri, vom acționa ca atare. La Timişoara avem o acţiune de informare a tuturor colegilor noştri vizavi de faptul că la Bucureşti se desfăşoară un protest al demnităţii, care a apărut în urma abuzurilor şi represiunilor la care au fost supuşi colegii noştri în urma acţiunii de protest care a avut loc în data de 3 noiembrie. Ne deranjează atitudinea preşedintelui ANAF, suntem nemulţumiţi de modul în care au decurs examenele de promovare ale colegilor noştri. Nu este o acţiune de protest, ci o şedinţă lărgită, activitatea nu este perturbată din respect pentru public”, a declarat Virginia Duţu, reprezentantă a sindicatului din cadrul Trezoreriei Timişoara.

Acuzaţiile sindicaliştilor s-au referit la modul în care au fost organizate acţiunile de promovare în grad a angajaţilor. Mai precis, toate examenele au fost mutate la sediile direcţiilor regionale, ceea ce a însemnat că oamenii au fost nevoiţi să se deplaseze, unii chiar sute de kilometri, plătind din propriul buzunar pentru deplasare. De asemenea, oamenii au fost deranjaţi pentru că şeful ANAF a cerut numirea unor inspectori de integritate în comisiile de examen.

„Concursurile sunt în desfășurare, nu au fost amânate, însă în viitor vom milita pentru ca aceste concursuri să se desfășoare unitar în toată țara, cu subiecte unitare, pentru că numai în acest fel nu vom crea un mod de evaluare incorect. Acum subiectele sunt diferite, nu numai la nivel de regiune, ci și de județ. Credem că și legislația trebuie amendată și îmbunătățită, tocmai venind în sprijinul colegilor noștri”, a mai declarat Virginia Duţu.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor