Angajatii de la Finante din Timisoara intra in greva. Protesteaza impotriva sefului de la ANAF

De Marcel Hoster
5Comentarii
Angajatii de la Finante din Timisoara intra in greva. Protesteaza impotriva sefului de la ANAF
© Angajatii de la Finante din Timisoara intra in greva. Protesteaza impotriva sefului de la ANAF (foto: arhiva)
Destituirea șefilor Finanţelor de la Iaşi şi Timişoara, după ce au refuzat să numească inspectori de la Direcţia de Integritate în comisiile de avansare în grad, se lasă cu grevă în cadrul instituţiei. Joi, timp de trei ore, la sediul timişorean al Direcţiei de Finanţe nu se va lucra cu publicul, angajații fiind în grevă.


Scandalul în care şeful Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală a demis doi directori de Regionale ale Finanţelor, de la Iaşi şi Timişoara, nu rămâne fără ecou. Considerând ilegale şi abuzive deciziile, sindicatul funcţionarilor bugetari, care îi include şi pe cei din Finanţe, a decis să ia atitudine.

Astfel, la Bucureşti, vor avea loc demonstraţii în faţa sediilor Ministerului Finanţelor Publice şi al ANAF. Totodată, în teritoriu, în întreaga ţară, angajații de la Finanţe vor protesta. Astfel, între orele 11 şi 14 nu se va lucra cu publicul, angajaţii fiind în grevă.

Sindicaliştii consideră măsurile decise – hotărârea obligativităţii de numire a unui inspector de la Direcţia de Integritate, pedepsirea celor care nu au aplicat o asemenea măsură și susţinerea examenelor de grad numai la sediul Direcţiilor Regionale ale Finanţelor – ca fiind ilegale şi abuzive.

Deciziile legate de comisii şi cele de destituire a ”rebelilor” au fost luate în doar câteva zile, pe 4, respectiv 9 noiembrie, ca o ”pedeapsă” după greva finanţiştilor, ce a dus la eliminarea măririlor discriminatorii de salarii, numai pentru personalul de la Finanţe, din aparatul central.

„În cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, condusă de domnul Gelu Ștefan Diaconu, ne aflăm în fața unui abuz fără precedent, prin care legea bunului plac înlocuiește legea în vigoare. Dacă acțiunea de pedepsire și răzbunare îndreptată împotriva celor care au avut curajul să protesteze în data de 3 noiembrie 2015 nu va fi exemplar pedepsită de instituțiile statului, toți salariații ANAF vor înțelege că bunul plac al celor care ne conduc este mai presus de lege. Insistăm însă asupra faptului că acțiunile de represiune ale președintelui ANAF nu au ca scop doar pedepsirea angajaților pentru participarea la o acțiune de protest, miza este una mult mai periculoasă pentru viitor, pentru că președintele ANAF dorește să fie clar pentru toată lumea că nu este dispus să piardă sub nicio formă controlul asupra instituției, chiar cu prețul încălcării prevederilor legale”, spun cei de la SedLex.

Sindicaliştii nu au cedat şi au decis să anunţe acest abuz la toate instituţiile statului: „Acest caz tipic de preluare a unei instituții prin teroare, intimidare și abuz, în interesul unui grup, a fost adus la cunoștința Președintelui României, Serviciului Român de Informații, primului ministru interimar și primului ministru desemnat, urmând ca la finalizarea documentelor de către avocații organizației să înaintăm organelor de cercetare penală plângerea penală pentru abuz în serviciu”.

Articole pe aceeași temă:

Protest la Directia Regionala de Finante Timisoara. Angajatii vor salarii mai mari

Directia Regionala de Finante a ramas fara sef, ca urmare a unei decizii a sefului ANAF5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor