Americanii investesc 26 milioane de dolari la Lugoj pentru cel mai mare centru de servicii sociale din Romania

De M. Hoster
6Comentarii
Americanii investesc 26 milioane de dolari la Lugoj pentru cel mai mare centru de servicii sociale din Romania
© TION - Americanii investesc 26 milioane de dolari la Lugoj pentru cel mai mare centru de servicii sociale din Romania
La Lugoj va fi ridicat cel mai mare şi modern centru de servicii sociale din România. Investiţia este pusă în operă de o fundaţie americană, iar valoarea totală a construcţiei va fi de 26 de milioane de dolari.


Proiectul, unul extrem de complex, va include facilităţi de cazare, inclusiv pentru persoanele fără adăpost, unităţi medicale, locuinţe pentru familii defavorizate, o clădire pentru cazarea persoanelor aflate la dezalcoolizare şi dezintoxicare.

Fundaţia care va ridica acest complex a achiziţionat în urmă cu mai mult timp 36 de hectare de teren la Lugoj. Municipalitatea lugojeană a anunţat că va ajuta la ridicarea investiţiei urmând să se ocupe de realizarea drumurilor de acces şi a alimentării cu energie electrică.

Investiţia realizată de Fundaţia Bashford în municipiul timişean Lugoj, va fi cel mai mare complex de servicii sociale private din România.

„Va trebui pe viitor să ne unim eforturile pentru a oferi împreună ajutor celor defavorizaţi. Acest complex de servicii este un vis al fondatorului, dr. Theodore A. Bashford, care iată acum devine realitate şi care, pot să vă spun că este doar un început”, a declarat, luni, la Lugoj, Linda B. Vaughan, director executiv al fundaţiei.

Complexul social va fi dotat cu o clădire multifuncţională pentru birouri, recepţie, spaţii de cazare pentru 50 de persoane, sală de mese, sală de conferinţe pentru 100 de persoane, o clinică medicală (cu specializările: medicină generală, interne, stomatologie, psihologie, psihiatrie, maternitate), un centru de recuperare pentru persoanele care au suferit diferite traume sau care sunt suferinde de anumite boli pentru care este necesară recuperarea fizică. Complexul va asigura, totodată, în premieră pentru zona de est a judeţului Timiş, atât asistenţă medicală gratuită pentru persoanele defavorizate, cât şi medicaţia aferentă, necesară fiecărui pacient.

Centrul va mai cuprinde: şase unităţi de cazare pentru familii cu cinci copii, un camping pentru elevi (15 căsuţe), o clădire dormitor pentru oamenii străzii, o clădire pentru dezintoxicare şi dezalcoolizare, un cămin de bătrâni (50 de locuri), o capelă, staţie radio-tv, un magazin cu circuit închis, zece locuinţe pentru angajaţii permanenţi, două unităţi de cazare pentru lucrătorii ocazionali (100 de persoane), o sală de sport şi bazine de înot (acoperit şi descoperit), terenuri de fotbal, tenis, baschet şi golf, herghelie cu centru de echitaţie, gospodărie de apă, staţie pentru epurarea apelor uzate, etc.

În cadrul complexului vor mai fi create ateliere de mică producţie industrială şi microferme agricole, care să deservească centrul: o crescătorie de peşte, o hală depozit, un atelier de tâmplărie, garaje şi atelier mecanic pentru vehiculele şi maşinile proprii.

„Fundaţia Bashford s-a angajat să aibă grijă de oamenii săraci, fără adăpost şi nevoiaşi, femei, copii, vârstnici, prin asigurarea în primul rând a necesităţilor fizice: hrană, îmbrăcăminte, adăpost, dar și suportului mental, prin consiliere şi îngrijire. Vreau să mulţumesc din suflet oamenilor credincioşi din Fundaţia Bashford că au ales oraşul Lugoj pentru această investiţie şi să menţionez că acum este rândul cetăţenilor oraşului Lugoj să se mobilizeze pentru a sprijini această investiţie şi pe aceşti prieteni din America” a menţionat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Trebuie spus că la noul complex vor fi create şi 130 de locuri de muncă, ceea ce va ajuta şi la reducerea ratei şomajului din zonă.

În Lugoj fundaţia a sprijinit deja activitatea de servicii sociale pentru bătrâni, prestată de căminul pentru bătrâni Anita Heim şi are un parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Lugoj. Intitulat „Hrană pentru toţi”, programul asigură coşul cu hrană lunar unui număr de 10 familii ce trăiesc în condiţii sociale precare, cu numeroşi copii în întreţinere.

Intalnire cu Fundatia Bashford 3

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor