Ambasadorul Marii Britanii, la Timişoara: Armata europeană nu se va înfiinţa niciodată

De T. Ex.
Ambasadorul Marii Britanii, la Timişoara: Armata europeană nu se va înfiinţa niciodată
© Tion: Ambasadorul Marii Britanii, la Timişoara
Venit la Timişoara pentru a discuta cu cetăţenii britanici şi a le explica ce se va întâmpla în urma Brexit-ului, Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, a anunţat că ţara sa nu va ieşi din Europa odată cu această procedură. Dar a spus că în ceea ce priveşte noua politică de apărare, Marea Britanie este nevoită să-şi ia în propriile mâini situaţia militară.

În cadrul seriei Ambasadori la UVT, vineri, în faţa studenţilor s-a aflat la Universitatea de Vest Timişoara Andrew Noble, ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. El a ales să vorbească celor prezenţi despre „European Security Architecture – A British View” (Arhitectura Europeană de Securitate – O viziune britanică), o conferinţă în cadrul căreia a expus viziunea regatului despre cadrul de apărare european actual.

„Marea Britanie nu iese din Europa. Noi suntem aici, suntem parte a Europei. Dar, situaţia actuală o impune, noi trebuie să avem propria politică de apărare. Respectăm deciziile europene despre securitatea comună, dar situaţia actuală impune să luăm o serie de măsuri proprii. Vedeţi că actuala conducere americană nu mai investeşte la acelaşi nivel în securitatea europeană, iar acum trebuie să vedem ce trebuie făcut pentru a ne asigura securitatea, iar deciziile trebuie să fie ale noastre. Personal, nu cred că vreodată va exista acea armată unită europeană. Nu va fi niciodată o asemenea armată, care să poată fi dusă într-un teatru de operaţiuni în mod rapid”, a declarat Andrew Noble, la discuţiile cu studenţii.

Oaspetele diplomatic a cerut imperativ ca nimeni să nu înregistreze discuţia, ulterior susţinerii discursului inaugural, pentru a nu se interpreta ce spune în cadrul unei discuţii academice. În acest fel, o întâlnire convocată public s-a transformat într-una relativ securizată.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor