ALEGERI PARLAMENTARE – 2016. Rezultate, statistici, reactii

Reactualizat la:
91Comentarii
ALEGERI PARLAMENTARE – 2016. Rezultate, statistici, reactii
Ora 21, urnele s-au închis, iar institutele de sondare au dat publicității primele rezultate neoficiale ale alegerilor parlamentare 2016. Vedeți în continuare cine a obținut cel mai ridicat scor, ce partide vor forma viitorul Parlament al României, precum și primele reacții la cald din sediile filialelor de partid din județul Timiș.

Potrivit sondajului IRES realizat la comanda Digi 24, rezultatele exit-poll sunt:

Senat

PSD – 45,9%
PNL – 20,7%
ALDE – 6,4%
USR – 9,3%
UDMR – 6,8%
PMP – 4,7%

Camera Deputaților

PSD – 45,8%
PNL – 20,8%
ALDE – 6,3%
USR – 9,2%
UDMR – 6,7%
PMP – 4,6%

Rezultatele sunt bazate pe datele culese la ieșirea de la urne până la ora 20.00.

foto

Bucurie la sediul PSD Timiș. Grindeanu: Românii au votat seriozitatea

Liderii PSD Timiș și candidații prezenți la sediul filialei de partid au primit cu aplauze primele rezultate ale alegerilor parlamentare 2016. Scorul indică o victorie clară a social-democraților în fața celorlalalți contracandidați. Numărătoarea, însă, abia începe, iar liderul PSD Timiș, Sorin Grindeanu, le-a cerut membrilor de partid să își păstreze concentrarea și în următoarele ore.

„Avem un exit poll național care arată o victorie zdrobitoare a PSD-ului, ceea ce mă bucură. Înseamnă că românii au votat seriozitatea, au votat un program serios, un program realist, un program care în următorii patru ani va fi pus în aplicare. (…) Asta înseamnă, totodată, și o mare responsabilitate. Suntem extrem de conștienți de responsabilitatea pe care ne-au dat-o românii astăzi. O responsabilitate enormă care trebuie răsplătită prin fapte, printr-o guvernare coerentă, o guvernare care să facă exact ceea ce s-a spus în programul de guvernare. În rest, suntem foarte atenți pe numărătoarea paralelă pe care o facem. (…) Toți colegii mei sunt angrenați în acest proces. Suntem încrezători inclusiv pe ceea ce înseamnă rezultatul nostru pe județul Timiș”, a spus liderul PSD Timiș.

El nu a dorit să comenteze eventualele alianțe pe care PSD le va face după alegeri pentru a obține majoritate în Parlament și nici nu s-a hazardat să spună dacă rezultatele exit poll-urilor la nivel național vor fi confirmate și în județul Timiș.

Alegeri pentru Senat si Camera Deputatilor 2016

Dezamăgire mare la sediul PNL Timiș. Nicolae Robu: Este limpede că avem de tras învățăminte

Nu s-a văzut niciun zâmbet pe chipurile liberalilor din Timiș, duminică seara, la închiderea secțiilor de votare. Președintele PNL Timiș, primarul Nicolae Robu, a așteptat cu sufletul la gură primele exit-poll-uri, anunțate la ora 21.

Robu a intrat în sediul PNL puțin înainte de ora 21 și s-a așezat în fața televizorului, lângă Liliana Oneț, candidat PNL Timiș pentru alegerile parlamentare, viceprimarul Dan Diaconu și alți colegi de partid. Odată anunțate primele rezultate, unora dintre liberali le-au picat fețele. Dacă unii liberali au fost mai moderați și s-au abținut de la reacții, Liliana Oneț a vărsat câteva lacrimi, în timp ce Nicolae Robu povestea cât de dezamăgit este de prezența scăzută din județul nostru.

Nicolae Robu dă vina pe prezența deosebit de scăzută la vot în județul Timiș pentru rezultatele obținute de partidul său, dar spune că trebuie să accepte voința poporului român și că fiecare politician va trebui să învețe din aceste alegeri… interesante.

„Nu vreau să fac prea multe comentarii, pentru că, până la urmă, suntem în fața unor cifre rezultate dintr-un exit-poll. Sigur că marja de eroare nu este foarte ridicată și ne așteptăm să nu fie diferențe foarte mari între rezultatele finale oficiale și ceea ce am aflat acum. Pot să spun că nu sunt mulțumit de scorul pe care îl are PNL, dar mai multe lucruri vom spune după ce vedem cifre exacte și vom face și o analiză serioasă, să vedem tot ce s-a întâmplat. PSD are un scor mare, într-adevăr, recunosc că este peste așteptările mele personale și, desigur, peste așteptările noastre, ale liberalilor, în general. Dar dacă asta este voința poporului român, sigur că va trebui să acceptăm și să mergem înainte. Nu se oprește timpul acum, indiferent care vor fi rezultatele finale, viața merge înainte. Ne vom strădui să facem treabă cât mai bună, noi cei care ocupăm poziții în administrație, așa cum ne-am străduit și până acum. Iar în ceea ce privește jocul politic, va trebui să tragem învățămintele de rigoare. Și când scorul este la circa 20%, că o fi mai mult, sper eu să fie mai mult în final, mari diferențe oricum nu pot exista, este limpede că avem de tras învățăminte. Și cred că din toată această experiență vor trebui să învețe toți cei ce vor face politică pe viitor, pentru că a fost o experiență foarte interesantă”, a explicat Robu.

Despre prezența scăzută la vot, mai ales în Timiș, liderul liberalilor timișeni se declară deosebit de dezamăgit și recunoaște că este „o tradiție neagră”, mai ales aici, unde s-a aprins flacăra revoluției care a adus democrația.

„Sunt nemulțumit, evident, de prezența la vot foarte scăzută, în județul Timiș. Cu gust amar spun că e o tradiție deja ca în județul Timiș prezența să fie foarte scăzută. E o neagră tradiție, iată că pe lângă atâtea lucruri bune pe care noi le avem, contorizăm și unul care este foarte rău, tot aici, la noi, unde s-a aprins flacăra Revoluției care a adus democrația în România. Dar dacă așa consideră cetățenii, ce putem face decât să le recunoaștem această opțiune de a nu se implica. În Timișoara prezența a fost de data aceasta bunicică, nu mulțumitoare, oricum. Eu am avut foarte multe ieșiri, îndemnuri la vot, atât la nivelul Timișoarei, cât și la nivelul județului, dar în județ prezența a fost surprinzător de slabă, în foarte multe dintre unitățile administrativ teritoriale unde noi avem primari, mult mai slabă decât la alegerile locale și asta va explica scorul pe care îl vom avea pe Timiș”, a explicat Nicolae Robu.

Întrebat dacă își va asuma o demisie în urma rezultatelor obținute de partidul lui în Timiș, Robu a spus că nu asta este problema partidului acum și că trebuie făcute cât mai repede alegeri în PNL, precizând că „nu contează cine joacă rolul de președinte”.

 

alde-timis-la-aflarea-rezultatelor-alegerilor

Optimism moderat la ALDE Timiş

Primele rezultate ale exit-poll-urilor, anunţate la ora 21 au fost bine primite la sediul ALDE Timiş, dar cu optimism moderat, fiind aşteptate rezultatele finale. Marian Cucşa, aproape sigur parlamentar de Timiş, a declarat că în urma acestui vot că electoratul liberal va fi reprezentat în Parlamentul României.

ALDE Timiş a primit cu bine rezultatele primelor sondaje realizate la ieşirea de la urnele de vot. Procentul de 6% a fost considerat unul bun, chiar dacă nimeni nu a deschis încă şampania. Marian Cucşa, candidatul ALDE Timiş la Camera Deputaţilor a mulţumit membrilor care au ajutat la buna desfăşurare a alegerilor, dar a insistat ca bucuria să vină după anunţarea cifrelor finale.

„Mulţumesc alegătorilor pentru votul acordat, dar trebuie spus că acesta este rezultatul din exit-poll-uri, nu cele finale. Suntem încrezători că vom fi în creştere la numărarea voturilor. În condiţiile acestei campanii este un scor bun pentru această etapă electorală. Este un vot prin care electoratul liberal e reprezentat în Parlament”, a declarat Marian Cucşa, imediat după primele rezultate estimate.

usr

Membrii USR Timiș, mulțumiți de rezultat. Candidații principali nu au fost prezenți la sediu

Reprezentanții USR Timiș sunt mulțumiți de primele rezultate prezentate la nivel național. Totuși, la anunțarea exit-poll-ului, nici unul dintre principalii candidați ai USR Timiș nu a fost prezent la sediu.

Cătălin Drulă, cel care s-a aflat pe prima poziție a liste USR Timiș pentru Camera Deputaților, a dat o declarație telefonică pentru Tion.ro.

„Prima reacție este că mi se pare extraordinar că un partid care s-a înființat anul acesta, un partid cu oameni care s-au strâns împreună din viețile lor obișnuite a reușit să intre în Parlamentul României. Nu ne închipuiam acum un an, doi, trei că o forța nouă, fără moguli în spate, poate să ajungă în Parlament. Acum ne concentrăm pe procesul de numărare al voturilor și suntem optimiști că scorul poate să crească în urma numărătorii. Vreau să le mulțumesc colegiilor din filială care au depus un efort extraordinar în ultima lună pe lângă job-urile lor și obligațiile de familie”, a spus acesta.

USR Timiș își stabilise un target de 15% la nivel local.

 

foto

Bucurie la sediul PMP din Timisoara: Asteptăm cu nerăbdare rezultatele de pe Timiș

Candidații PMP din Timiș au așteptat rezultatele exit-poll-ului la sediul partidul din Piața Libertății. La anunțarea primelor rezultate (6 la sută), la sediul PMP a fost o explozie de bucurie, aceasta temperându-se puțin când un alt sondaj a arătat 4,7 la sută pentru PMP.

Liderul PMP Timiș Roxana Iliescu a declarat că așteaptă cu nerăbdare rezultatele pe județul Timiș.

„Vreau să felicit toți colegii, atât din echipa PMP cât și colegii din țară. Știu că s-a depus un efort foarte mare, nu numai în precampanie, ci și în campanie, încă de la momentul înființării acestui partid am fost un nucleu care și-a dorit foarte mult să aducă în interiorul lui oameni noi și buni profesioniști. Am făcut tot ce am putut, așteptăm cu nerăbdare rezultatele de pe Timiș. Cred că rezultatele de la exit-poll, cel puțin pentru Mișcarea Populară, vor crește, pentru că în acest moment nu sunt luate în considerare voturile din diaspora. Sper ca procentul de 6 la sută să crească și am speranța că așa va fi. Sunt dezamăgită de prezența slabă la vot a timișenilor. Știam că acest județ se poate mobiliza când are motive temeinice – ziua votului era un motiv temeinic pentru mobilizare. În România astăzi nu avem un partid de centru-dreapta puternic. Sper ca liderii partidelor de dreapta să aibă inteligență, fler, viziune și să avem un pol puternic de centru-dreapta”, a spus președintele PMP Timiș Roxana Iliescu.

Candidații PMP speră ca la finalul numărătorii, PMP să adune un procent mai mare la nivelul județului Timiș.

„Mă bucur, infdiferent de rezultat. Vreau să îmi felicit colegii, susținătorii, votanții, echipa de campanie a PMP. Sunt foarte multe de pus la punct. Șase la sută este un scor la nivel național, sper ca Timișul să ia mai mult”, a spus Radu Șumălan, candidat la Senat al PMP.

Cornel Sămărtinean, candidat la Camera Deputaților al PMP Timiș spera ca o dată cu venirea voturilor din diaspora procentul să crească.

„Un rezultat așteptat de noi toți, deși emoțiile au fost mari ele rămân până la scorul final. Am fost oarecum sigur că PMP va ajunge în parlament și în continuare eu sunt convins că vom ajunge și la guvernare sau cel puțin vom conta în viitoarea guvernare destul de mult. Sper în continuare ca scorul cu două cifre să devină unul realist. Sunt încrezător că o dată cu venirea voturilor din diaspora acest procent ușor va crește, să nu uităm că și frații din Republica Moldova l-au sprijinit pe Traian Băsescu și Mișcarea Poplară”, a spus Cornel Sămărtinean, candidat la Camera Deputaților al PMP Timiș.

 

Articole pe aceeași temă:

Prezenta la vot in Timis, ora de ora

Nereguli si incidente la vot in Timis

Alegeri parlamentare 2016. Peste 600.000 de locuitori din Timis sunt asteptati la urne. Unde puteti vota

Primarul Robu: Am votat pentru o Romanie in care Timisoara si Timisul sa fie tratate cum se cuvine

Social democratii din Timis indeamna lumea sa iasa la vot

Alina Gorghiu a votat la Timisoara: Votez pentru normalitate, pentru speranta, nu pentru fantezii

Candidatii ALDE Timis au votat pentru schimbare

Catalin Drula (USR): Am votat pentru meritocratie

Roxana Iliescu: Am votat pentru un parlament si un guvern care sa aiba prioritati problemele de fond ale Romaniei

Cine vrea sa fie deputat sau senator. Lista completa a candidatilor din Timis la alegerile parlamentare91Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor
Regulament de plasare a anunturilor