Aleea ceha din Timisoara, marcata oficial

De Delia S. Barbu
Aleea ceha din Timisoara, marcata oficial
Aleea ceha din Timisoara, marcata oficial
Excelenţa Sa, Jiří Šitler, ambasadorul Republicii Cehe la Bucureşti, alături de primarul Nicolae Robu, au dezvelit, sâmbătă, plăcuţa care marchează Aleea Cehă din Piaţa Crucii Timişoara.

“Este un prilej pentru mine să adresez urări de sănătate, bucurii şi succese poporului ceh şi să exprim dorinţa noastră de a avea relaţii cât mai bune în continuare. Am discutat cu domnul ambasador pe multiple probleme de colaborare dintre Timişoara şi Cehia şi cred că Timişoara – oraş academic, cultural, economic şi sportiv – este un bun partener, chiar pe aceste coordonate, pentru Cehia”, a spus primarul Nicolae Robu.

Cehii din Timişoara se întâlnesc o dată pe an pentru a-şi aminti de tradiţiile, muzica şi dansurile străbunilor lor.

Anul acesta, la a VII-a ediţie a Zilelor Cehilor din Timişoara a fost prezent şi ambasadorul Cehiei la Bucureşti, Excelenţa Sa Jiří Šitler. “Banatul şi Republica Cehă au o relaţie bogată şi sper să o îmbogăţim pe diverse activităţi”, a spus Excelenţa Sa, Jiří Šitler. Acesta a participat marcarea oficială, printr-o plăcuţă, a Aleii Cehilor din parcul  Piaţa Crucii, apoi a participat la recepţia oferită cu ocazia Zilei Austriei la Timişoara şi a încheiat ziua la Casa Adam Muller Guttenbrunn, unde a avut loc un spectacol susţinut  de  formaţiile de cântece şi dansuri cehe din Gîrnic, Sfânta Elena şi Timişoara.

Conform recensământului din 2002, numărul etnicilor cehi care trăiau în România era de 3.938 de persoane. Majoritatea lor locuieşte în şase sate din zona Clisurii Dunării, între care Gîrnic şi Sfânta Elena.

Cehii din Timisoara sarbatoresc alaturi de ambasadorul lor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor