Al 30-lea bloc reabilitat termic la Timisoara. Robu: Arata mult mai bine

De Adrian Panduru
9Comentarii
Al 30-lea bloc reabilitat termic la Timisoara. Robu: Arata mult mai bine
© TION: Al 30-lea bloc reabilitat termic la Timisoara. Robu: Arata mult mai bine
Reabilitarea termică a unui bloc din Timișoara tocmai a fost finalizată. Este al 30-lea bloc care se reabilitează în urbea de pe Bega, prin programul primăriei, prin fonduri europene. Investiţiile în eficientizare energetică, începute de Primăria Timișoara cu finanţare europeană, sunt destinate unui număr de 2.379 de apartamente, în 50 de blocuri.

Blocul care a fost recepționat joi, în prezența primarului Timișoarei, este situat pe bulevardul Liviu Rebreanu nr 2/1, are două scări, zece etaje și 88 de apartamente. Acesta este cel de-al 30-lea bloc recepţionat şi face parte din proiectul “Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe din Municipiul Timişoara, pentru familii cu un venit mediu sub 350 euro/lună”. Au fost izolați pereţii, a fost modernizată tâmplăria exterioară, s-au închis balcoanele și a fost izolat planşeul subsolului.

„Dincolo de efectul creșterii confortului cetățenilor, reducerii facturii pe care o au de plătit, reducerii până la urmă a subvenției pe care municipalitatea o acordă pe gigacalorie, tot pentru cetățeni, trebuie să avem în vedere și contribuția la un mai bun aspect al orașului în urma acestor anvelopări. Toate blocurile arată mult mai bine decât au arătat înainte de aceste intervenții”, a spus primarul Timișoarei Nicolae Robu.

Executantul lucrării la cel de-al 30-lea bloc este SC Ila Vorhaben SRL, valoarea fiind de 1.004.123.22 lei, cu o durată de execuţie de 6 luni. Cofinanţarea asociaţiei de proprietari este de 200.824,64 lei pentru această lucrare (aproximativ 2.300 lei/apartament). Cofinanţare din fonduri UE şi buget local: 803.298,58 lei. În paralel, se pregătește depunerea cererilor de finanţare prin noul program cu fonduri europene.

Primăria a depus în total șapte cereri de finanţare pe vechiul program european (53 de blocuri cu 2.520 apartamente). Au fost aprobate cinci contracte de finanţare (51 de blocuri, cu 2.379 apartamente), cu o valoare de 43.743.894,62 lei, din care fonduri UE şi buget de stat: 26.246.336,77 lei. Până acum, valoarea cererilor de rambursare este de 14.123.165,82 de lei. În total au fost 30 de blocuri recepţionate, la alte două recepţia se va face în perioada următoare, iar 18 sunt în curs de finalizare.

 9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor