Ajutor de la Ministerul Agriculturii pentru ca romanii sa cumpere terenurile scoase la vanzare

De M. Hoster
1Comentariu
Ajutor de la Ministerul Agriculturii pentru ca romanii sa cumpere terenurile scoase la vanzare
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, doreşte să sprijine producătorii agricoli autohtoni. El a declarat la Timişoara că Ministerul se gândeşte să ajute cetăţenii români să achiziţioneze teren agricol. În plus, subvenţia acordată pentru proprietarii care au deja sub 30 de hectare va fi suplimentată cu 50 de euro.

Aflat la Timişoara pentru a susţine campania de informare legată de Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că se gândeşte cum pot fi ajutaţi cetăţenii români să achiziţioneze terenurile agricole scoase la vânzare. „Pe lângă dreptul de preempţiune al vecinilor terenului vândut, al rudelor, al celor interesaţi din zonă, ne gândim la un sprijin pentru români să cumpere terenurile agricole. Acestea trebuie anunţate la primării, acolo cei interesaţi pot vedea anunţul. Străinii au cumpărat foarte mult teren la preţuri de nimic, iar acum suprafeţele respective stau nelucrate”, a spus Constantin.

De asemenea, el mai spune că din 2015 va creşte subvenţia acordată pe hectar, dar aceasta va viza în principal proprietarii de loturi mai mici. Suma acordată peste valoarea actuală va fi de 50 de euro. „Există o polarizare excesivă, marii proprietari de terenuri deţin prea mult din terenul arabil. Noi ne dorim să îi încurajăm mai mult pe cei cu suprafeţe între 5 şi 30 de hectare. Cei cu suprafeţe mici, ferme de subzistenţă, sunt deţinute de anumite familii pentru consumul propriu pentru ce au nevoie în familie, mai vând ceva şi în comună. Aceste ferme trebuie rentabilizate. Din acest motiv vrem să ajutăm această categorie de proprietari. În concluzie, proprietarii de suprafeţe mici sunt sfătuiţi să se asocieze, să facă parte din această categorie, zonă în care cultivarea pământului devine rentabilă”, a mai declarat Constantin. Dacă ne gândim, cei cu 5 până la 30 de hectare sunt tot proprietari români. Străinii au achiziţionat şi deţin deja suprafeţe mari de terenuri arabile.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor