Ai firma in Timisoara si nu ai plan de eliminare a deseurilor? Amenda ajunge la 2.500 de lei

De Roxana Deaconescu
5Comentarii
Ai firma in Timisoara si nu ai plan de eliminare a deseurilor? Amenda ajunge la 2.500 de lei
© Ai firma in Timisoara si nu ai plan de eliminare a deseurilor? Amenda ajunge la 2.500 de lei (foto: arhiva)
Firmele sau persoanele fizice autorizate din Timișoara care desfășoară activități ce lasă gunoaie în urma lor au la dispoziție mai puțin de o lună să depună la primărie un plan de eliminare a deșeurilor. În caz contrar, riscă amenzi de până la 2.500 de lei.

Ca în fiecare an, producătorii sau generatorii de deșeuri rezultate de la intervenții, refaceri și construcții edilitar-gospodărești, deșeuri vegetale rezultate de la curățarea și întreținerea parcurilor și zonelor verzi, deșeuri de producție, deșeuri periculoase rezultate din activități medicale, nămolurile de la spălătorii auto și din curățarea receptorilor pluviali au obligația să prezinte Planul de eliminare a deșeurilor pentru activitățile ce le desfășoară în oraș.

Termenul de depunere este data de 15 februarie 2016, iar cei care nu ajung cu documentul la compartimentul de specialitate din instituția de pe C.D. Loga riscă amenzi drastice.

„Conţinutul Planului de eliminare a deşeurilor se regăseşte la art. 8, alin. (3) din HCL 371/2007, cu modificările şi completările ulterioare. Planul de eliminare a deşeurilor va fi depus în două exemplare, din care un exemplar vizat va putea fi ridicat de la camera 12, după 15 zile. În cazul planurilor incorecte sau incomplete, documentaţia va fi restituită la acelaşi ghişeu, urmând a se depune o nouă documentaţie, întocmită în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Documentele se depun la camera 12, ghișeele 1 și 2 din primărie, după următorul program: luni, miercuri, joi și vineri, între orele 8.30-16.30, iar marțea între orele 8.30-18.30.

Amenzile sunt între 1.500 și 2.000 de lei pentru persoane fizice și între 2.000 și 2.500 de lei pentru persoanele juridice.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor