Ai filmat un scurtmetraj pe care vrei sa-l vada mii de oameni? Tres Court e sansa ta!

De Simina Bratu
Ai filmat un scurtmetraj pe care vrei sa-l vada mii de oameni? Tres Court e sansa ta!
© Foto: Facebook
Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj „Tres Court” se pregătește de cea de-a zecea ediție. Evenimentul pregătește o mulțime de scurtmetraje interesante, iar doritorii sunt așteptați să-și înscrie creațiile.

Noua ediție Tres Court va avea loc în perioada 3 – 12 iunie, fiind difuzată simultan în aproximativ 90 de orașe din lume, dintre care 20 din România. Desigur, Timișoara se numără printre ele.

Competiția cuprinde și scurtmetraje din România, dându-le cineaștilor amatori posibilitatea de a-și prezenta creațiile la nivel internațional. Pe lângă amatori, sunt așteptați să se înscrie în competiție studenți și chiar profesioniști.

Cei care doresc să se înscrie la Tres Court trebuie să respecte însă o singură condiție… filmul lor nu are voie să depășească mai mult de 3 minute. Sunt așteptate pelicule din toate genurile, de la funcție, la documentar, animație și chiar filme realizate cu telefonul mobil. De asemenea, participarea este gratuită.

„În luna aprilie, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, membri ai reţelei culturale francofone şi parteneri va selecţiona în jur de 20 de filme româneşti care vor alcătui selecţia Around the Très Courts Romania 2016. Aceasta va fi proiectată în perioada 3–12 iunie 2016, alături de selecţia internaţională, în aproximativ 20 de oraşe din ţară participante la festival. Larga difuzare a festivalului Très Court în România este cel mai bun motiv pentru a participa în competiţie: filmele româneşti ajung la peste 6.000 de spectatori din oraşe mici şi mari din toată ţara. Lista oraşelor participante este disponibilă pe site. Filmele româneşti selecţionate se vor întrece pentru Premiul juriului – decis de juriul festivalului, Premiul Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie a festivalului din România şi Premiul Francofoniei – decis de un juriu din partea OIF (Organizaţia Internaţională a Francofoniei)”, au transmis organizatorii.

Cei care doresc să participe la competiţia românească sunt invitați să aducă sau să trimită prin poştă creațiile lor cinematografice foarte scurte, însoţite de formularul de înscriere la Institutul Francez din Timişoara, bd. C.D. Loga nr. 46, 300020-Timişoara, tel. 0256490544 sau prin email (ingrid.diac@institutfrancais.ro). Data limită pentru înscrierea filmelor este 30 martie.

Nu în ultimul rând, cele mai bune filme vor fi premiate, la bătaie fiind puse două tablete și un premiu special de 250 de euro pentru cel mai bun film românesc care utilizează limba franceză și/sau care abordează una dintre temele: drepturile omului, pace şi democraţie, diversitate lingvistică şi culturală, dezvoltare solidară şi durabilă și educaţie şi formare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor