Admitere la Universitatea de Vest Timisoara: la Informatica sunt noua candidati pe loc

De Marcel Hoster
2Comentarii
Admitere la Universitatea de Vest Timisoara: la Informatica sunt noua candidati pe loc
© Admitere la Universitatea de Vest Timisoara (foto: arhiva)
Cea mai căutată facultate de la Universitatea de Vest Timișoara este cea de Informatică, arată datele colectate după efectuarea înscrierilor. Este vorba de nouă candidați pe un loc. Cel mai mare număr de studenți înscriși sunt la Facultatea de Economie, și anume 1.215 candidați.


Interes în creștere pentru admiterea la Universitatea de Vest Timișoara. Admiterea în acest an la UVT a adus un plus de 15 % în numărul de absolvenți de liceu înscriși, comparativ cu sesiunea similară de anul trecut. Astfel, 4.600 de candidați s-au înscris pe cele 2.080 de locuri bugetate disponibile.

„Creșterea numărului celor interesați să studieze la Universitatea de Vest confirmă demersurile de a crea o ofertă educațională care să respecte atât cerințele tinerilor, cât și pe cele ale pieței muncii. Sunt mai multe direcții pe care UVT își întărește poziția. Vorbim de o internaționalizare puternică, de crearea de noi specializări, investiții în infrastructura educațională și de cercetare. Universitățile trebuie să inoveze și să țină pasul cu schimbările economice și sociale dacă își doresc să fie competitive”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Înscrierile continuă în cazul a cinci facultăți. Astfel, la Facultatea de Sociologie și Psihologie se mai fac înscrieri până joi, 23 iulie, la ora 14.00. Facultatea de Educație Fizică și Sport desfășoară admitere până pe 25 iulie, pe când Facultățile de Chimie, Biologie, Geografie – Fizică – Litere, Istorie și Teologie, până în 27 iulie.

Informatica atrage în continuare un interes ridicat din partea viitorilor studenți. Astfel , la UVT cea mai mare concurență o înregistrează specializarea Informatică, unde pe cele 45 de locuri bugetate au concurat aproape 450 de candidați, proporția fiind de peste nouă candidați pe un loc.

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor a înregistrat cel mai mare număr de înscriși, 1.215. Cele mai căutate specializări economice au fost cele de Contabilitate și informatică de gestiune și Informatică economică, unde concurența a fost de aproape patru pe loc.

Concurență mare se înregistrează și la Facultatea de Drept, unde pe cele 116 locuri bugetate s-au înscris 377 de candidați.

Trei candidați pe loc bugetat sunt până în acest moment la Facultatea de Sociologie și Psihologie. Aici, înscrierile continuă până joi, 23 iulie, ora 14.00.

La Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, cea mai solicitată specializare este Comunicare și Relații Publice, cu un număr de șapte candidați pe loc bugetat disponibil. De asemenea, la Jurnalism și specializarea Relații Internaționale și Studii Europene, concurența este de patru, respectiv trei pe un loc.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor