Au inceput inscrierile la universitatile timisorene. Mii de locuri bugetate sunt oferite viitorilor studenti

De Marcel Hoster
Au inceput inscrierile la universitatile timisorene. Mii de locuri bugetate sunt oferite viitorilor studenti
© TION: Au inceput inscrierile la universitatile timisorene. Mii de locuri bugetate sunt oferite viitorilor studenti
Tata te vrea inginer de calculatoare, mama medic, bunica să îţi lase pământul de la ţară pe care să îl lucrezi ca şi agronom, iar tu, student la Arte. Decizia e dificilă, iar oferta extrem de largă a celor patru universităţi o face şi mai grea. Fiecare viitor student are de ales dintre mii de oferte.


Lupta pentru atragerea de noi studenţi este tot mai dură între cele patru universităţi de stat din Timişoara. Baza de selecţie este tot mai mică, iar ofertele lansate sunt tot mai variate şi mai adaptate la cerinţele actuale.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara rămâne în topul atractivităţii, chiar dacă vremurile în care erau zece candidaţi pe loc au trecut demult. Aici, înscrierile au început pe data de 6 iulie şi se încheie în 17 iulie. Cei interesaţi au la dispoziţie pentru admitere 562 de locuri bugetate, numărul total al locurilor scoase la concurs fiind de 1.440 de locuri. Cele mai multe locuri finanţate de la bugetul de stat sunt la Facultatea de Medicină – 415, la Medicină Dentară – 82 de locuri, Farmacie – 65. Concursul de admitere va avea loc în 21 şi 22 iulie.

Universitatea de Vest din Timişoara a demarat înscrierile pe 6 iulie şi se încheie pe 31 iulie. Sunt în total 11 facultăţi, la care bobocii îşi pot încerca norocul şi să se înscrie pentru a deveni studenţi. Se oferă 2.080 de locuri bugetate şi 3.500 de locuri în regim cu taxă. Facultăţile care organizează admitere sunt Arte și Design; Chimie, Biologie, Geografie; Drept; Economie și de Administrare a Afacerilor; Educație Fizică și Sport; Fizică; Litere, Istorie și Teologie; Matematică și Informatică; Muzică și Teatru; Sociologie și Psihologie; Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării. Pentru a se adapta cererilor de pe piaţa muncii, UVT a deschis două noi facultăţi: Contabilitate şi informatică de gestiune în limba germană, la Facultatea de Economie, respectiv Arte Decorative, la Facultatea de Arte şi Design.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului oferă viitorilor studenţi 1.490 de locuri la facultăţile deţinute, dintre care 633 sunt bugetate. Înscrierile se fac în perioada 13 – 28 iulie.Sunt în total şase facultăţi: Agricultură, Horticultură şi Silvicultură, Management Agricol, Medicină Veterinară, Tehnologia Produselor Agroalimentare şi Zootehnie şi Biotehnologii.

Universitatea Politehnica din Timişoara rămâne în continuare atractivă, oraşul de pe Bega oferă numeroase slujbe în domeniul tehnic, fie că este vorba de ingineri în domeniul mecanic, spre exemplu, fie softişi şi IT-şti. Pentru doritori sunt disponibile nu mai puţin de 2.280 de locuri bugetate, plus alte 1055 cu plată, la un număr de zece facultăţi: Automatică şi Calculatoare, Chimie Industrială şi Ingineria Mediului, Construcţii, Electronică şi Telecomunicaţii, Electrotehnică şi Electroenergetică, Management în Producţie şi Transporturi, Mecanică, Inginerie Hunedoara, Ştiinţe ale Comunicării, Arhitectură şi Urbanism. cele mai multe locuri sunt disponibile la Automatică şi Calculatoare (375 bugetate – 245 cu taxă), Mecanică (418 bugetate – 180 cu taxă) şi Electronică şi Telecomunicaţii (283 bugetate – 160 cu taxă). Candidaţii se pot înscrie la concursul de admitere în perioada 13 – 17 iulie, iar selecţia va avea loc pe 21 iulie.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor