Actorul si scriitorul Ion Dichiseanu la Timisoara: E frumos sa fabulezi, eu am spus exact lucrurilor pe nume

De Adrian Panduru
Actorul si scriitorul Ion Dichiseanu la Timisoara: E frumos sa fabulezi, eu am spus exact lucrurilor pe nume
© foto: Tion
Două cărți semnate Ion Dichiseanu au fost lansate la Timișoara. Actorul din Toate Pânzele Sus, cel care a jucat în piese de teatru celebre și filme renumite a fost prezent la Timișoara, într-un eveniment organizat de Asociația Firmelor Timișene la librăria Cartea de Nisip.

Ion Dichiseanu a lansat două cărți la Timișoara: „Adevărul, mai frumos decât legenda” și „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”.

„Aceste cărți fac parte din viața mea artistică și mai puțin particulară. Ar trebui să scriu zece cărți din tot ce mi s-a întâmplat în viața particulară. Am axat aceste două cărți pe întâmplări reale, de aceea am și intitulat a doua carte „Adevărul, mai frumos decât legenda”. E frumos să fabulezi, eu am spus exact lucrurilor pe nume”, a spus Ion Dichiseanu, la Timișoara.

Actorul-scriitor a purtat un dialog cu cei prezenți la lansare, povestind din întâmplările de la filmări, de pe scena teatrului sau pur și simplu din viață, discuția fiind moderată de omul de televiziune Florin Mihoc.

[caption id=”attachment_2144705″ align=”aligncenter” width=”600″]foto: Tion foto: Tion

[/caption]

„Scriam, cochetam cu scrisul, nici nu aveam timp să scriu, pentru că eram așa de ocupat… Plecam dimineața, avion la dispoziție, plecam la Onești, unde filmam cu Tastaman, Coca Andronescu, filmam două ore, avionul mă aștepta, și mă duceam în Deltă, mă lăsa avionul la Tulcea, mă prelua o șalupă rapidă și mă ducea la Sulina, unde mă așteptau pe debarcader. Eu în șalupă mă schimbam de hainele mele, mă duceam, filmam, mă prelua șalupa, mă duceam la avion și seara aveam spectacol. Se făceau 38-40 de filme anual înainte… Eu nu sunt nostalgic, dar ăsta-i adevărul, purul adevăr. Acum se fac trei-patru filme cu subiecte care nu prea interesează publicul, cu subiecte pe care ei nu le cunosc, sunt noutăți pentru ei”, a spus Ion Dichiseanu la Timișoara.

Ion Dichiseanu a primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul “Clipa” (1979) și a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

[caption id=”attachment_2144706″ align=”aligncenter” width=”600″]foto: arhiva foto: Tion

[/caption]0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor