Actiune de curatenie in Timisoara si localitatile din jur. Voluntarii se mobilizeaza mai greu

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
13Comentarii
Actiune de curatenie in Timisoara si localitatile din jur. Voluntarii se mobilizeaza mai greu
Acțiunea de curățare a spațiilor verzi din Timișoara și localitățile învecinate a început duminică, de dimineață. Au fost organizate 13 echipe în Timișoara și șase echipe în localitățile învecinate care să curețe aceste spații, într-o acțiune sub titulatura Tidyșoara. Din păcate, voluntarii nu au fost așa de numeroși pe cât se aștepta la ora la care s-a dat adunarea – 10… au mai venit pe parcurs și acum acțiunea se concentrează pe zona Ovidiu Cotruș.

Deși pe Facebook și-au anunțat prezența zeci de voluntari, la fața locului, în unele zone, nu au prea venit oameni care să se pună propriu-zis să strângă deșeurile de pe spațiile verzi. În unele zone, de dimineață, la ora 10, era doar șeful de echipă, iar în altele erau câțiva voluntari. Între timp s-au mai strâns și numărul lor, conform inițiatorului acțiunii Beniamin Muj, a ajuns la aproximativ 200.

Acțiunea se va concentra pe zona Ovidiu Cotruș. De dimineață, în zona Ovidiu Cotruș au fost prezenți ca voluntari reprezentanții Poliției Locale Timișoara, Serviciul Protecția Mediului, ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, ai Biroului Salubrizare din Primăria Timișoara și ai Retimului.
Retimul a pus la dispoziție două bene pentru încărcarea deșeurilor în zona Ovidiu Cotruș. Tot acolo a fost și un voluntar care a dat o mână de ajutor cu un excavator, pentru a strânge gunoaiele voluminoase.

foto2

La ora 13 se dă adunarea tuturor voluntarilor în fața Poliției de pe Take Ionesku pentru a se pleca în zona Ovidiu Cotruș, unde se vor concentra pentru a curăța acel areal.

„Pe Dumbrăvița, Moșnița, Timișoara, Utvin și Sănmihai am avut aproximativ 200 de voluntari. S-ar putea să mai vină pe după-masă. Au fost anumite nesincronizări. La ora 13 se dă întâlnirea în față la poliție la Take Ionescu, de acolo o să vină mașini pentru a-i prelua și a-i aduce în zona Ovidiu Cotruș. Lăsăm lună și bec toată aria de acolo. Ne așlteptam să vină mai mulți voluntari, dar lucrăm cu câți avem. După ce o să vedem rezultatele implicarea o să fie mai mare. Cel mai probabil la următoarea ediție o să avem o implicare mai mare din partea multinaționalelor”, a spus Beniamin Muj, inițiatorul acțiunii.

Cei care au fost s-au pus pe strâns gunoaie și au postat deja fotografii pe pagina Tidyșoara. Acțiunea este planificată să dureze până la ora 14.
Voluntarii adună PET-uri, pungi, doze de aluminiu, sticle, hârtii și cartoane din Timișoara și din localitățile periurbane.

La Timișoara au fost 13 lideri de grup care au așteptat voluntarii în diferite zone, în zona Polonă – terenul de fotbal, alta la Auto Europa, colț cu str. Ovidiu Cotruș, una în fața Spitalului Județean (pentru zona stației de ambulanță, str. Ioan Stanciu), alta la Sala Olimpia (pentru zona Complexului Studențesc), la AEM, pe strada Ghe. Barițiu / Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș (pentru zona Gara de Nord – Solventul), la Profi – Mehala (pentru str. Lct. Ovidiu Balea – sub pod), în Piața Dacia, în față la Carrefour (pentru zona Circumvalațiunii blocuri – străzile Teiului, Dropiei, Labirint, Timiș, Amforei), în Piața Doina, la fântână (vis-a-vis de Prospero), la Decathlon, parcare (pentru Calea Aradului, intrarea în oraș), la I.P.J. Timiș, Take Ionescu (pentru zona Tipografilor – între str. Popa Șapcă și str. E. Baader), OMV Modern (pentru zona dintre Mătăsarilor până la Aqua Arena) și la Biserica Ortodoxă din Traian.

S-a inițiat formarea de echipe de voluntari și la Dumbrăvița, Giarmata Vii, Ghiroda, Moșnița Nouă, Sânmihaiu Român și Utvin.

Articole pe aceeași temă:

Timisorenii sunt asteptati sa curete orasul si localitatile din jur de gunoaie. Tidysoara – la start

 13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor