ACS Poli Timisoara vrea sa colaboreze cu cluburile din ligile mici ale judetului Timis

De M. Hoster
ACS Poli Timisoara vrea sa colaboreze cu cluburile din ligile mici ale judetului Timis
© TION - ACS Poli Timisoara vrea sa colaboreze cu cluburile din ligile mici ale judetului Timis
Prima şedinţă pe 2014 a Consiliului Consultativ, un fel de „Sfat al înţelepţilor” de la ACS Poli Timişoara, a adus la sediul organizaţiei reprezentanţii mai multor cluburi din județ. Clubul timişorean doreşte realizarea unor parteneriate sportive cu acestea.


Au participat emisari ai cluburilor din Becicherecu Mic, Giroc, Moșnița Nouă, Dumbrăvița, dar și din partea conducerii LPS Banatul.

„De 50-60 de ani, Poli a trăit în simbioză cu fotbalul din Banat, cu jucătorii din zonă, iar cluburile de aici au trăit și ele prin jucătorii lui Poli. Apreciem echipele pe care le aveți și pe care le conduceți. Vrem să stabilim legături trainice. Să ne întărim imaginea de echipă a Banatului prin dvs. Trebuie să ne alimentăm sportiv unii pe alții!”, a spus Ion V. Ionescu, membru în conducerea clubului, în cadrul întâlnirii.

Directorul executiv Ionel Bungău a subliniat importanța unui astfel de proiect, amintind că inclusiv domnia sa a urcat la Politehnica Timișoara după ce în prealabil a evoluat la formații din județ: „Au fost mulți fotbaliști de valoare ai lui Poli care au provenit din zonă. Volaru, Băban, Mehedințu, Floareș, Surdan, Cotec, asta ca să spicuiesc doar câteva nume care au făcut istorie pentru Politehnica Timișoara. Ar fi ideal să creăm împreună niște oportunități de colaborare profesională și de prietenie. O astfel de colaborare ar fi benefică pentru toate echipele din Timiș și Banat”.

Parteneriatul s-ar putea concretiza prin trialuri, transferuri de jucători, împrumuturi, acțiuni de perfecționare profesională, însă cu beneficii pentru toate cluburile implicate.

„Trebuie să scoatem jucători valoroși din regiunea noastră. Avem un contract de colaborare cu Liceul Banatul. Vrem însă ca aceste acțiuni comune să nu afecteze integritatea și programul de la echipele implicate. Dorim să inițiem niște selecții contra echipelor din centru, să vedem care e nivelul, sa descoperim tinere talente. Avem un fond de jucători, vrem să îl mărim prin selecții, să îi dăm împrumut, să vă ajute în competiții, să scoatem jucători împreună. Suntem brandul fotbalistic al orașului, pentru a nu mai suferi eșecuri sportive trebuie să avem o colaborare de acest gen. Să externalizăm centrul de copii”, a explicat directorul tehnic Valentin Velcea.

Întâlnirile cu reprezentanții cluburilor timișene vor continua în perioada imediat următoare.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !