Absorbtia fondurilor europene, de zece ori mai mare la ADR Vest

De Marcel Hoster
Absorbtia fondurilor europene, de zece ori mai mare la ADR Vest
© Absorbtia fondurilor europene, de zece ori mai mare la ADR Vest (foto: arhiva)
Un număr total de 534 de noi locuri de muncă au fost create în Regiunea Vest prin implementarea proiectelor finanțate în cadrul Programului Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice”. Acestea sunt rezultatul utilizării a 51 milioane de euro fonduri nerambursabile.

Noile locuri de muncă sunt rezultatul implementării unui număr de 259 proiecte în Regiunea Vest, proiectele totalizând o valoare a finanțării nerambursabile de aproximativ 51 milioane euro.

Un număr de 235 dintre aceste proiecte au fost finalizate, iar 24 de proiecte se află încă în etapa de implementare și au o valoare cumulată a finanțării nerambursabile de aproximativ 16 milioane euro. Termenul de finalizare pentru proiectele aflate încă în etapa de implementare este 31 decembrie 2015.

Organizațiile din Regiunea Vest care au obținut finanțare nerambursabilă prin Programului Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” – organizații neguvernamentale, microîntreprinderi și întreprinderi mici și mijlocii – activează în domenii ce vizează fabricarea mobilei, fabricarea încălțămintei, fabricarea hârtiei/cartonului/ambalajelor, fabricarea produselor din beton, fabricarea articolelor din plastic, fabricarea mașinilor și utilajelor, fabricarea ansamblurilor electronice, lucrări de construcții utilitare/drumuri/autostrăzi, lucrări de instalații, extracția pietrei/nisipului/pietrișului sau operațiuni de mecanică sau în alte sectoare și domenii eligibile.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a facilitat implementarea acestor proiecte în calitatea sa de Organism Intermediar pentru acest programul operațional sectorial în Regiunea Vest, calitate pe care o are din martie 2013. Preluarea programului, gestionat anterior la nivel național, a fost realizată în două etape.

Ca urmare a acestei preluări a fost înregistrată o creștere a gradului de absorbție a fondurilor alocate prin program de la 6,77% în luna martie a anului 2013, la 61,70% în luna septembrie a acestui an – după cum precizează Ministerul Fondurilor Europene, instituție cu rol de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor