A inceput scoala, santierul continua la Liceul Grigore Moisil

De T. Ex.
2Comentarii
A inceput scoala, santierul continua la Liceul Grigore Moisil
© A inceput scoala, santierul continua la Liceul Grigore Moisil
Sute de elevi, părinți, bunici, profesori și oficiali ai orașului s-au adunat luni la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara pentru a sărbători deschiderea noului an școlar. Deși s-a promis că elevii din clasa zero și clasa întâi vor studia în săli noi, amenajate în corpul școlii de pe strada Gheorghe Doja, acest lucru nu s-a întâmplat. Viceprimarul Dan Diaconu susține că își asumă nereușita municipalității, dar că lucrarea va fi finalizată peste câteva săptămâni.


Forfotă mare la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara unde în anul școlar 2015 – 2016 vor studia peste 1.800 de elevi. Sute de elevi, părinți și profesori s-au adunat în curtea liceului pentru deschiderea noului an școlar.

Cei prezenți au participat mai întâi la slujba religioasă, iar apoi cuvântul i-a revenit directorului instituției de învățământ, Cerasela Bociu, care a ținut să amintească unele dintre realizările elevilor care studiază aici. Concret, Liceul „Moisil” se poate lăuda cu promovabilitate de 100% în cazul examenului de Bacalaureat din 2015, performanță repetată și în cazul absolvenților de clasa a VIII-a care au dat, în acest an, examenul de Evaluare Națională. Mai mult, elevii de la „Moisil” au reușit să câștige peste 500 de premii și mențiuni la diferite concursuri și olimpiade naționale și internaționale.

La deschiderea noului an școlar a fost prezent și viceprimarul Dan Diaconu, care a promis că va face tot ce este posibil pentru ca elevii care studiază aici să nu mai fie forțați să studieze după-amiaza, din cauza lipsei de spații disponibile. Mai mult, reprezentatul municipalității și-a asumat și faptul că unul dintre corpurile unității de învățământ, imobilul care a intrat în reabilitare de pe strada Gheorghe Doja, nu a fost finalizat până să înceapă școala, așa cum s-a promis.

„Așa cum ne asumăm reușitele, trebuie să ne asumăm și nereușitele. Ca atare, faptul că nu am terminat lucrările până la 15 septembrie este o nereușită personală, a mea. Urmează ca în următoarele săptămâni lucrurile să fie finalizate. Mai e de pus parchetul și de pus ușile. Tâmplăria este toată pusă. Urmează ca acolo să studieze clasa pregătitoare și clasa întâi. În total, acolo vor fi opt clase, plus o sală de sport și facilități pentru servirea mesei. Sigur că în această perioadă am mai construit cinci clase în corpul principal și sper să reușim să mai facem încă două în următoarele săptămâni”, a declarat Diaconu.

De asemenea, acesta a atras atenția și asupra faptului că cererea foarte mare pentru clasele pregătitoare de la „Moisil” poate atrage după sine probleme în ceea ce privește spațiile disponibile pentru desfășurarea orelor de curs. Concret, la Liceul „Grigore Moisil”, în acest an s-au format șapte clase zero în loc de patru, câte ar fi trebuit să fie în mod normal.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor