A fost realizat ghidul pentru obtinerea marcii Made in Banat

De M. Hoster
Reactualizat la:
8Comentarii
A fost realizat ghidul pentru obtinerea marcii Made in Banat
© TION: A fost realizat ghidul pentru obtinerea marcii Made in Banat
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, a finalizat Ghidul Made in Banat, cadrul care va stabili condiţiile în care va fi acordată această marcă. Documentul conține procedurile, criteriile și documentația privind acordarea mărcii și a fost realizat de o comisie formată din experți și reprezentanți ai partenerilor din proiectul omonim.


Firmele interesate să obțină marca înregistrată „Made in Banat” sunt invitate la sediul CCIAT din Piața Victoriei nr. 3, pentru a intra în posesia Ghidului Made in Banat, în vederea depunerii dosarelor de candidatură.

Cerințele obligatorii privind acordarea mărcii „Made in Banat” sunt: producătorul/prestatorul de servicii are sediul social sau își desfășoară activitatea în regiunea transfrontalieră România-Serbia (Banatul românesc și Banatul sârbesc); proveniența / costul resurselor materiale / umane utilizate în realizarea produsului alimentar / serviciului este din regiunea vizată de proiect, în procent de minim 51%; produsele nealimentare sunt însoțite de o declarație de calitate / performanță; producătorul/prestatorul de servicii îndeplinește condițiile legale de funcționare din punct de vedere sanitar-veterinar, sănătate publică, protecția mediului, protecția consumatorului; producătorul/prestatorul de servicii are implementat sau în curs de implementare un sistem de management al calității (ISO 22000:2005, pentru produse alimentare; ISO 9001:2008, pentru produse nealimentare), precum și sistemul de management de mediu conform 14001:2005; situația / capacitatea tehnică de producție și situația economico-financiară (capacitatea financiară) a producătorului/prestatorului de servicii se demonstrează prin documente justificative: capacitatea de producție – documente justificative de producție anuală / continuitate pe ultimii 3 ani de activitate; capacitatea financiară: bilanțul contabil pe ultimii 3 ani / cont de profit și pierderi și cifră de afaceri.

Criteriile obligatorii pentru fiecare produs/serviciu din cele 14 grupe de produse și servicii conform Clasificării internaționale a produselor și serviciilor pentru înregistrarea mărcilor (clasificarea de la Nisa) a WIPO (Organizația Internațională a Proprietății Intelectuale) trebuie îndeplinite cumulativ, neîndeplinirea uneia dintre condiții conducând la descalificarea cererii producătorului în etapa verificării documentației, fără posibilitatea intrării în a doua etapă a verificării și selectării produsului/serviciului propus pentru înregistrarea mărcii.

Criteriile obligatorii sunt valabile pentru fiecare din cele 14 clase de produse și servicii. Evaluarea cerințelor obligatorii și a documentației de calificare se face de către comisiile de specialitate din România, respectiv din Serbia, constituite în cadrul entității fiecărui partener de proiect.

Comisiile de evaluare vor înainta Grupului comun de lucru un raport conținând firmele eligibile propuse pentru a purta marca “Made in Banat”, urmând ca aprobarea să aparțină Grupului de lucru.

Pe perioada derulării proiectului, acordarea mărcii „Made in Banat” este gratuită pentru un număr de 11 solicitanți, din România și din Serbia.

Proiectul „Made in Banat” este finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia şi este derulat de CCIA Timiș în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială Timiș (ADETIM), Camera Economică Regională Pancevo, Camera Economică Regională Zrenjanin şi Camera Economică Regională Kikinda. Proiectul vizează creșterea competitivității IMM-urilor care realizează produse și servicii tradiționale, specifice regiunii Banatului istoric, prin promovarea acestora sub marca „Made in Banat”.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor