70 de doctoranzi de la Universitatea de Vest din Timisoara vor fi mai bogati cu 1800 de lei pe luna

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
70 de doctoranzi de la Universitatea de Vest din Timisoara vor fi mai bogati cu 1800 de lei pe luna
© TION: 70 de doctoranzi de la Universitatea de Vest din Timisoara vor fi mai bogat cu 1800 de lei pe luna
Universitatea de Vest Timişoara a lansat un proiect în valoare de 1,1 milioane de euro, prin intermediul căruia va acorda burse de 1800 de lei lunar pentru doctoranzi. Un număr de 70 de specialişti care studiază la UVT vor beneficia de aceşti bani timp de şase luni.

Doctoranzii din trei centre universitare vor beneficia de sume de bani suplimentare în perioada următoare, ca urmare a unui proiect finanţat cu bani europeni. Universitatea de Vest din Timișoara a lansat un proiect cu o finanțare de peste 1.100.000 de euro pentru acordarea de burse doctoranzilor săi. 140 de cercetători, dintre care 70 de la UVT, vor beneficia de burse doctorale în valoare de 1800 de lei, pe o perioadă de șase luni.

Astfel, UVT, împreună cu cele două universități partenere, Universitatea din București și Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, vor derula proiectul Cercetări doctorale multidisciplinare competitive pe plan european (CDocMD), proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea competitivității cercetării doctorale în vederea obținerii unor rezultate științifice la un nivel ridicat prin intermediul dezvoltării de abilități și competențe specifice activității de cercetare membrilor grupului țintă, a promovării activității de cercetare, prin acordarea de sprijin financiar, dezvoltarea unei rețele de cercetare deja existente și schimburi de bune practici în cercetare.

Proiectul vizează sprijinirea financiară a 140 de doctoranzi, 70 doctoranzi ai Universității de Vest din Timișoara și 70 de doctoranzi ai Universității din București, prin burse doctorale lunare si suplimente pentru stagiile de mobilitate în străinătate.

Prin această iniţiativă se doreşte asigurarea debutulului în carieră al cercetătorilor și crearea unui mediu adecvat de cercetare prin dezvoltarea rețelei de cercetare, a vizitelor de studiu și a schimbului de bune practici, precum și prin punerea în contact a cercetătorilor prin intermediul tuturor activităților proiectului, a stagiilor de mobilitate și a participării la conferințe și diverse manifestări științifice.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 6 luni, valoarea acestuia fiind de 5.191.144 lei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor