40 de tineri se intrec la Universitatea de Vest Timisoara in cadrul unui concurs de fizica

De Marcel Hoster
1Comentariu
40 de tineri se intrec la Universitatea de Vest Timisoara in cadrul unui concurs de fizica
© Foto: arhiva
La Timişoara are loc în aceste zile întrunirea conducerii Federației Mondiale a Competițiilor de Fizică. Evenimentul are loc la Universitatea de Vest, fiind premergător congresului ce se va desfășura anul viitor, la Viena, România fiind reprezentată de un profesor timişorean.

Universitatea de Vest din Timișoara găzduieşte în aceste zile două evenimente importante din domeniul studiului fizicii, ședința Comitetului Executiv al Federației Mondiale a Competițiilor de Fizică și concursul internațional „Juniors International Young Physicist Tournament”. Întrunirea conducerii Federației Mondiale a Competițiilor de Fizică îi aduce la Timișoara, la Universitatea de Vest, pe președintele Comitetului, Helmuth Mayr, coordonator federal al Olimpiadei de fizică a Austriei, și pe vicepreședintele Martin Plesch, directorul „International Young Physicists’ Tournament”. În Comitetul Executiv, România este reprezentată de către timișoreanul Sandu Golcea, profesor la Colegiul Naţional „C. D. Loga”, antrenor al echipei naționale de fizică din Qatar. Acțiunea începută vineri la UVT dezbate, printre aspectele abordate, și pregătirea următorului congres, din 2018, care va avea loc la Viena.

Un alt eveniment important din domeniul fizicii organizat în acest sfârșit de săptămână la UVT este concursul internațional „Juniors International Young Physicist Tournament”, acțiune care este parte a Calendarului olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate – 2017. Participă 40 de tineri din Austria, Suedia, Bulgaria, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Ucraina, Serbia, Polonia și România. În cadrul competiției, România va fi reprezentată de patru elevi, din Dolj, Brașov, București și Craiova.

„Implicarea Universității de Vest în organizarea celor două acțiuni subliniază angajamentul instituției față de promovarea științei în rândul tinerilor și duce Timișoara în ‹‹clubul restrâns›› al principalilor promotori ai Fizicii. Este unul dintre domeniile în care UVT excelează, dovadă fiind și recenta poziționare onorantă în renumita clasificare internațională Shanghai. În plus, cu fiecare acțiune de acest gen, legăm parteneriate puternice, cu beneficii considerabile pentru instituția noastră”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor