130.000 de euro pentru 12 fantani publice noi, la Timisoara

De Roxana Deaconescu
15Comentarii
130.000 de euro pentru 12 fantani publice noi, la Timisoara
© TION: 130.000 de euro pentru 12 fantani publice noi, la Timisoara
Timișorenii vor avea încă 12 fântâni publice noi de unde își vor putea apă. Studiul de fezabilitate a fost finalizat în sfârșit și va trebui aprobat de consilierii locali pentru a se putea trece la execuție.

Documentația necesară trebuia predată de mai mult timp primăriei, însă a fost nevoie de mai multe avize speciale, inclusiv de la Administrația Bazinală de Apă Banat, susțin oficialii instituției de pe C.D. Loga.

Studiul de fezabilitate ar urma să fie aprobat în prima ședință a noului consiliu local, urmând ca apoi specialiștii primăriei să dea licitației pentru execuție. Deși inițial era vorba de zece fântâni noi, numărul lor a ajuns la 12.

Acestea urmează să fie amenajate în Piața Sf. Nicolae, pe str. Eminescu, pe str. Divizia 9 Cavalerie, pe str. Martir Constantin Zăbulică, pe strada Enric Baader, pe str. Uranus, în dreptul Căminului 2 din Complexul Studențesc, în dreptul Căminului 10 din Complexul Studențesc, pe str. Eternității, pe Calea Aradului nr. 18, pe str. Matei Millo și pe Aleea Gorniștilor, conform documentației.

În Timișoara mai există alte 96 fântâni publice forate, realizate în perioada 1996-2010. La unele dintre acestea au apărut de mai mult timp probleme privind starea tehnică a forajelor aferente. Printre ele se numără și cea din Piața Unirii, care a fost repusă recent în funcțiune.

„Sursa de apă pentru noile fântâni o constituie apa subterană cantonată în straturi de medie adâncime, ce asigură un debit de exploatare maxim de până la 2l/s. Forajele de explorare-exploatare propuse se vor executa la adâncimea de 80-125 m. Apa freatică va fi adusă la suprafață prin intermediul unui foraj echipat cu pompă submersibilă”, susțin reprezentanții primăriei.

Potrivit specialiștilor care au întocmit studiul de fezabilitate, amenajarea unei fântâni ar urma să coste, conform estimărilor, 49.000 de lei, cu tot cu TVA. Așadar, toată investiția s-ar ridica la aproape 600.000 de lei, adică aproximativ 130.000 de euro.

Articole pe aceeași temă:

Apar noi fantani pe strazile Timisoarei

 15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor