1 Mai la Padurea Verde din Timisoara – cu patura si gratarul printre masini

De Adrian Panduru
20Comentarii
1 Mai la Padurea Verde din Timisoara – cu patura si gratarul printre masini
© TION: 1 Mai la Padurea Verde din Timisoara - cu patura si gratarul printre masini
Pădurea Verde din Timişoara a devenit “Raiul micilor” de 1 mai. De cu dimineaţă, oamenii au venit cu căţel şi cu purcel să simtă atmosfera unei zile libere, la iarbă verde. Înghesuiala este la cote maxime, iar păturile şi grătarele stau între maşini…

Locuitorii Timişoarei au venit la Pădurea Verde să se bucure de soare, chiar dacă acesta se mai ascunde, din când în când, printre nori. Circulaţia e mult îngreunată în această zonă, iar un loc de parcare e greu de găsit. Chiar şi pe iarbă, asta pentru că unii, şi nu puţini, şi-au întins pătura chiar lângă maşină.

Pădurea Verde, în vecinătatea Muzeului Satului, pe drumul spre Grădina Zoologică, este plină de grătare, maşini şi “echipamente de distracţie”. Timişorenii stau înghesuiți, cu pătura pe câte un petic de iarbă şi au dat repede foc la grătar.

În ciuda aglomerației, timișorenii continuă să vină la Pădurea Verde pentru un petic de iarbă şi un mic lângă maşină, acompaniat de o bere…

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, activităţile de picnic sunt permise în trei parcuri din oraş: în Parcul Carmen Sylva (Doina), Parcul Uzinei şi Parcul Karlsruhe (Bihor).

Legea 54 din 2012 reglementează activităţile de picnic desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale.

Astfel, cei care ies la picnic în parc trebuie să lase curăţenie în urma lor, să aibă grijă să arunce gunoiul doar în locurile special amenajate, să folosească toaletele pentru satisfacerea nevoilor fiziologice (dacă acestea există, bineînţeles), să respecte orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective, să-şi parcheze maşinile doar în zonele destinate parcării, să nu distrugă plantele şi orice alte amenajări care sunt în locul în care aleg să se relaxeze, să nu facă gălăgie, să nu-i deranjeze pe locuitorii din vecinătate sau pe celelalte persoane care ies la plimbare, „să respecte ordinea publică şi bunele moravuri”, iar lista restricţiilor poate continua.

Cine nu respectă aceste prevederi riscă amenzi.

Sancţiuni riscă teoretic şi persoanele care ies la picnic în alte zone decât cele special amenajate şi/ sau indicate pentru activităţile de picnic.

Aprinderea focului este permisă doar în locurile special amenajate, nu şi în parcurile Timişoarei, iar cei care aprind focul trebuie să-l şi supravegheze.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor