Zeci de persoane afectate de canicula au solicitat ajutorul medicilor din Timis

De B.A.M.
Reactualizat la:
1Comentariu
Zeci de persoane afectate de canicula au solicitat ajutorul medicilor din Timis
Zeci de persoane afectate de canicula au solicitat ajutorul medicilor din Timis
Canicula din ultimele zile i-a doborât la propriu pe timișeni, nefiind puține cazurile în care aceștia au apelat la medicii de la punctele de prim ajutor sau chiar la ambulanță. Din fericire, până în acest moment nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de căldură.

În perioada 30 iunie – 2 iulie, de când în județ a fost instaurat avertismentul de caniculă, Serviciul Județean de Ambulanță Timiș a înregistrat 80 de solicitări cauzate de căldura insuportabilă, din care 14 de la persoane afectate de caniculă în locuri publice.

Doar luni un număr de 29 de persoane au apelat la punctele de prim ajutor înființate de Direcția de Sănătate Publică Timiș (trei solicitări la punctul de la Opera Română, șapte solicitări la Gara de Nord, o solicitare în Piața 700, 17 solicitări în Piața Badea Cârțan și o solicitare la Casa de Cultură din Lugoj).

Totodată, Serviciul Județean de Ambulanță Timiș a fost solicitat, în perioada 1-2 iulie, pentru 10 persoane căzute în stradă. Din fericire, până în acest moment nu s-au înregistrat decese.

Direcția de Sănătate Publică Timiș, prin Serviciul de control în sănătate publică a efectuat mai multe acțiuni de control în unități publice (opt unități de cazare, cinci unități de alimentație publică, un depozit de alimente, două farmacii și două unități industriale). A fost aplicată o sancțiune contravențională de 3.500 lei. Compartimentul de igiena mediului din cadrul DSP a verificat șase instalații centrale de distribuție a apei, recoltând 18 probe care s-au încadrat în parametrii de potabilitate. În municipiul Lugoj au fost verificate 37 de fântâni publice.

În localitățile Șag și Albina au fost recoltate probe de apă din râul Timiș, care au fost declarate necorespunzătoare bacteorologic și chimic. Rezultatele au fost trimise adrese primăriilor din Șag și Moșnița Nouă pentru a fi amplasate panouri de avertizare cu pictograma Scăldatul interzis.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș a verificat, în data de 2 iulie, un număr de 12 operatori economici, constatându-se abateri de la legislația pentru protecția consumatorilor la opt operatori economici. Au fost aplicate opt sancțiuni (șase avertismente și două amenzi contravenționale, în valoare de 13.000 de lei).

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a efectuat, în data de 2 iulie, controale la trei unități economice, la care nu au fost găsite neconformități privind luarea măsurilor ce trebuie aplicate în perioadele de temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.

Judetul Timis, sub cod portocaliu de canicula1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor