Zeci de asistati sociali – la curatenie, in fiecare luna, in parcurile si pietele Timisoarei

De A.S.
Reactualizat la:
Zeci de asistati sociali – la curatenie, in fiecare luna, in parcurile si pietele Timisoarei
© TION: Zeci de asistati sociali - la curatenie, in fiecare luna, in parcurile si pietele Timisoarei
Persoanele care beneficiază de ajutor social sunt obligate, potrivit legii, să muncească în folosul comunității. Autoritățile locale spun că în Timișoara sunt doar câteva zeci în fiecare lună – aproximativ 60. Aleșii timișoreni urmează să aprobe Planul de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă pentru anul 2015. Anul trecut, zeci de asistați sociali au făcut curățenie, în fiecare lună, în piețele și parcurile din oraș.

În ședința de consiliu local de vineri urmează să fie aprobat Planul de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă prestate de beneficiarii de ajutor social din municipiul Timişoara pentru anul 2015.

Aceste persoane ar urma să muncească la salubrizarea parcurilor (măturat alei, adunat hârtii, PET-uri, frunze, crengi și alte deșeuri, curățat zăpada)și a piețelor (măturat, spălat, adunat hârtii, PET-uri și alte deșeuri) din oraș. Reprezentanții societăților Horticultura și Piețe trebuie să țină evidența efectuării orelor de lucru și să întocmească un pontaj pe care să îl transmită lunar Direcției de Asistență Socială Comunitară Timișoara.

Legea 416/2001 privind venitul minim garantat prevede că „pentru sumele acordate ca ajutor social, conform prevederilor prezentei legi, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local”.

Reprezentanții Primăriei Timișoara spun că zeci de persoane au prestat astfel de activități, în fiecare lună, în 2014.

„Pe parcursul anului trecut, au prestat ore de muncă, în medie, 62 de persoane/ lună, iar activităţile au cuprins: salubrizarea parcurilor aflate în administrarea SC Horticultura SA, respectiv salubrizarea pieţelor aflate în administrarea SC Pieţe SA. Numărul orelor de muncă pentru persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară se calculează proporţional cu cuantumul ajutorului social de care beneficiază familia sau persoana singură, cu un tarif orar corespunzător salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, raportat la durata medie lunară a timpului de muncă. Spre exemplu, o persoană singură a prestat aproximativ 27 de ore/ lună, iar în cazul unei familii care a beneficiat de ajutor social numărul de ore prestat a fost de aproximativ 70 de ore/ lună”, explică purtătoarea de cuvânt a municipalităţii, Alina Pintilie.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor