Vom avea Revolution Festival si in 2016? Organizatorii spun DA!

De S.B
Reactualizat la:
3Comentarii
Vom avea Revolution Festival si in 2016? Organizatorii spun DA!
© TION: Vom avea Revolution Festival si in 2016? Organizatorii spun DA!
Prima ediție a Revolution Festival, eveniment realizat sub umbrela celebrului Exit de la Novi Sad, a fost un succes. Mii de persoane s-au putut bucura de două zile de muzică și distracție, iar Revolution va rămâne la Timișoara pentru mulți ani de-acum încolo. Organizatorii, atât din România, cât și din Serbia, plănuiesc și cea de-a doua ediție, iar de săptămâna viitoare se vor purta deja primele discuții. Deși, per total, feedback-ul a fost bun, problemele de la prima ediție sunt în atenția organizatorilor.

În perioada 30-31 mai, Timișoara a fost pusă pe harta evenimentelor muzicale importante din țară. Totul se datorează festivalului Revolution, eveniment realizat cu sprijinul sârbilor de la Exit, dar și al Primăriei Timișoara și al Consiliului Județean Timiș.

Prima ediție a festivalului, care a avut loc la Muzeul Satului, a fost catalogată ca fiind un succes, atât datorită line-up-ului foarte bogat, cât și numărului mare de participanți. Chiar dacă cele două zile de distracție abia au luat sfârșit, organizatorii se gândesc deja la ediția de anul viitor, iar veștile sunt foarte bune. Toți partenerii implicați doresc ca Revolution să aibă loc și în 2016!

Primarul Nicolae Robu speră ca evenimentele de acest gen să schimbe viața cultural-artistică a Timișoarei.

„Ne-am bucurat că prima ediţie a Revolution a fost un succes, să vedem o afluenţă foarte mare de lume şi feed-back-urile au fost pozitive, laudative, cei care au participat au apreciat prestaţiile (…). Va fi, fără îndoială, din punctul nostru de vedere, o ediţie a doua şi o a treia şi aşa mai departe, pentru că, în concepţia noastră, trebuie să se aşeze o agendă de festivaluri care să pătrundă în conştiinţa publică, să dobândească perenitate. Eu mă aştept ca Timişoara să devină cât mai curând un pol cultural-artistic de mare forţă, cel mai puternic în această parte de Europă chiar…”, a spus primarul.

Edilul vede însă și o mare problemă, respectiv spațiile adecvate pentru realizarea unor evenimente mari: „S-a pus în evidenţă, încă o dată, cât de important este să ai şi un loc adecvat unde să poţi organiza evenimente cultural-artistice de mare anvergură, din multe puncte de vedere. Avem în preocupare să rezolvăm odată definitiv şi problema aceasta şi sigur că în agenda de priorităţi rămâne şi acel stadion multifuncţional, care ar fi dedicat în primul rând pentru fotbal, dar care, în egală măsură, ar putea să servească şi organizării de spectacole de mare anvergură”, a adăugat Robu.

Viceprimarul Dan Diaconu, care a fost și reprezentantul Primăriei Timișoara în discuțiile cu organizatorii sârbi, s-a arătat și el mulțumit de modul în care s-a desfășurat Revolution Festival 2015. De asemenea, acesta a confirmat că pregătirile pentru ediția a doua vor începe chiar de săptămâna viitoare.

„Revolution Festival a trecut în timp foarte scurt, pentru un festival de această talie, de la idee la o reușită clară. Participarea numeroasă, gradul de civilizație a publicului care a surprins plăcut organizatorii, locația foarte apreciată, experiența de 15 ani a celor de la EXIT, valoarea artiștilor, dar și diversitatea muzicală sunt elemente care au contribuit din plin la ceea ce se anunță evenimentul muzical major al Timișoarei în următorii ani. Am avut o colaborare excelentă cu echipa de organizare și am încercat, la rândul nostru, să ne dăm tot concursul în realizarea festivalului. Municipiul Timişoara a fost principalul finanțator al Revolution Festival, cu o suma de 900.000 de lei, parte din Agenda Culturală a Timișoarei. Cu un început extrem de promițător, Revolution Festival trebuie să crească de la an la an și să devină un eveniment de neratat pe harta muzicală a regiunii. Marți vom avea întâlnirea de evaluare a Festivalului, împreună cu organizatorii de la EXIT și vom trasa primele direcții pentru ediția următoare”, a declarat Diaconu.

Un alt pion important în realizarea festivalului a fost Consiliul Județean Timiș, care a contribuit cu 360.000 de lei. Administraţia judeţeană intenţionează să se implice și în ediția următoare și, dacă se poate, chiar cu o finanţare mai consistentă.

„Da. Nu cred să fie vreo problemă, Doamne ferește! Deci în momentul în care ajungem să fim oameni normali la cap, și ajungem să finanțăm festivaluri și să ieșim în lume, nu văd de ce nu. Poate chiar o să mărim și suma. Eu sunt bucuros că pot să fac parte dintr-un asemenea festival, să conving comisia să finanțeze și mai departe cu dragă inimă. Sunt specialiști care se pricep foarte bine”, a declarat consilierul județean Adrian Negoiță, care este și șeful Comisiei de Cultură a CJT.

Și din partea sârbă vin vești foarte bune. Organizatorii celebrului Exit Festival vor să revină la Timișoara și promit că Revolution va crește tot mai mult.

„Timișoara… îți mulțumim! Suntem foarte bucuroși că ne-ați fost alături pentru a da naștere acestui parteneriat, care este unul pe termen lung, și care a creat Revolution Festival. Anul viitor sperăm să aducem un line-up și mai mare și o promovare internațională, atât a festivalului, cât și a Timișoarei. Ne revedem curând”, ne-a declarat Bojana Bandic, unul dintre organizatorii Exit.

Revolution a luat viață de la o idee mai puțin convențională a jurnalistului Flavius Băican, acesta fiind cel care a reușit să-i aducă pe sârbii de la Exit la Timișoara. Fără el nu ar fi existat nici „revoluția”, așa că acesta este deja pregătit pentru cea de-a doua ediție. Mai mult, Băican spune că organizatorii sunt foarte atenți la nemulțumirile publicului, iar pentru la anul totul va fi mult mai bine pus la punct.

„Sigur că au fost și multe sincope, ca la orice primă ediție, dar eu zic că, dacă adunăm plusurile și minusurile… e bine! Lucrurile s-au precipitat și au venit foarte multe idei noi pe ultima sută de metri, cum ar fi Scena Extreme, pe care ne-am dorit-o foarte mult cu toții, deși nu exista în conceptul inițial. Ne bucurăm de toate aprecierile, dar luăm în considerare toate nemulțumirile. Așa că la anul totul o să iasă mult mai bine”, a concluzionat Băican.

Astfel Timișoara poate să „Get EXITed” din nou pentru că Revolution se va întoarce!

Alte articole pe aceeași temă:

Sarbii au blocat granita! Revolution Fest a adus Exit la Timisoara

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor