Vin bani de la Guvern pentru drumuri, apa si canalizare in Timis

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
5Comentarii
Vin bani de la Guvern pentru drumuri, apa si canalizare in Timis
© TION: Vin bani de la Guvern pentru drumuri, apa si canalizare in Timis
Timișul va primi aproape 28 de milioane de lei de la Guvernul României, fonduri necesare pentru continuarea lucrărilor pentru aproape 60 de proiecte aflate în derulare în județ.


Banii care vin în judeţul Timiş de la Guvernul României – 27.800.000 lei – reprezintă finanţarea pentru obiectivele de investiţii derulate prin Ministerul Dezvoltării Regionale pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală petru judeţul Timiş pe anul 2015.

“Sunt 57 de investiţii care au fost aprobate la finanţare în prima tranşă de bani aprobaţi, şi aici vorbim de alimentare cu apă, sistem de canalizare a apelor uzate şi staţie de epurare şi bineînţeles drumuri comunale şi străzi în localităţi”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra. Printre lucrările unde se vor aloca bani din această sumă se numără modernizarea DC 97 Moşniţa Veche – Timişoara şi extinderea reţelei de alimentare cu apă Moşniţa Nouă şi Moşniţa Veche.

La Periam se vor face modernizări ale drumurilor de interes local, la Recaş – alimentarea cu apă, Jimbolia – reabilitare şi extindere alimentare cu apă şi realizarea sistemului de canalizare în colonie.

Lugojul primeşte 1.400.000 lei pentru sistemul de alimentare cu apă, canalizare şi străzi.

“Toate sunt proiecte în derulare. S-au semnat deja contractele de finanţare, care vor fi transmise la Bucureşti, iar în momentul când se realizează situaţia de lucrări, factura şi documentele necesare pentru decont, toată documentaţia de la fiecare beneficiar în parte va fi transmisă la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru a se face plata către antreprenorii lucrărilor”, spune Călin Dobra.

Cam 30-45 de zile durează acest proces. Din cele 57 de proiecte de investiţii, prin alocările de sume transmise de către Bucureşti, minim zece lucrări vor fi scoase de pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală datorită faptului că se vor finaliza.

“La celelalte lucrări aflate în derulare vor urma alte tranşe plus finanţare din bugetul local. Acest program dă posibilitatea autorităţilor locale să aloce fonduri proprii pentru finalizarea lucrărilor”, mai spune Dobra.

Sute de milioane de lei ar fi necesari pnetru finalizarea acestor proiecte.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor