Vicepremierul Ungariei cere Romaniei sa-si reconsidere „pozitia de refuz” si sa deschida noi puncte de frontiera

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Vicepremierul Ungariei cere Romaniei sa-si reconsidere „pozitia de refuz” si sa deschida noi puncte de frontiera
© TION: Vicepremierul Ungariei cere Romaniei sa-si reconsidere „pozitia de refuz” si sa deschidă noi puncte de frontiera
Autorităţile române au fost luate la rost, sâmbătă, cu ocazia inaugurării noului punct de trecere a frontierei situat pe autostrada A1, la graniţa cu Ungaria. Vicepremierul maghiar, Semjen Zsolt a cerut Guvernului României să-şi „reconsidere poziţia de refuz” în a permite deschiderea frontierelor pentru conectarea drumurilor locale. Desigur, Semjen a vorbit doar despre locurile unde există comunităţi maghiare.


Autostrada Transilvania finalizată şi mai multe puncte de frontieră deschise, special pentru a conecta o serie de drumuri locale construite de maghiari în zonele de graniţă, majoritatea din fonduri europene, pentru a lega comunităţile din cele două părţi ale frontierei. Desigur, în zone unde sunt comunităţi cu etnici unguri în România, asta a cerut vicepremierul din ţara vecină, Semjen Zsolt, în cadrul ceremoniei de deschidere a punctului de trecere a frontierei de pe A1.

„Noi recomandăm Guvernului Român să-şi reconsidere poziţia în ceea ce priveşte conectarea drumurilor locale de lângă graniţă. Desigur, este excelent că a fost deschis acest punct de frontieră, este o piatră de temelie. Acom trebuie să realizăm şi legarea drumurilor locale, noi am realizat numeroase drumuri la nivel local, în zona graniţei, care să lege comunităţile maghiare din cele două părţi ale graniţei. Majoritatea sunt construite cu bani europeni. Din păcate, acestea nu se pot lega cu cele din partea română, din cauza refuzului de a deschide noi puncte de frontieră. Aceasta ar ajuta la dezvoltarea colaborării şi schimburilor dintre zonele din cele două părţi ale graniţei. Sper să găsim împreună o posibilitate, o soluție pentru ca locuitorii din zona de graniță să se poată întâlni mai ușor. S-ar înlesni dezvoltarea economică, a turismului, a relațiilor dintre oameni”, a declarat Semjen în cadrul discursului oficial de pe autostradă.

„Deşi evenimentele din ultimele luni ne-au arătat că exista mari provocări pentru Europa în privința migrației ilegale, acest lucru nu ne poate împiedica să avem legături fără limite. Pentru Ungaria este de o mare importanţă realizarea posibilității de transport peste granițe”, a mai spus Semjen.

O altă solicitare a vicepremierului maghiar a fost finalizarea cât mai rapidă a autostrăzii Transilvania. Desigur, acest deziderat este al tututor, indiferent de naţionalitate sau cetăţenie, dar Semjen a vorbit doar de faptul că cetăţenii de etnie maghiară au nevoie de legături rutiere rapide.

„Sper că se va realiza cât de curând, pentru că noi considerăm că în acele zone ale Ardealului care sunt locuite de maghiari este important să avem șosele rapide”, a mai declarat vicepremierul ungar. El a adaugat ca in ultimii ani Ungaria a construit, cu finantare europeana, noua drumuri de frontiera noi, care nu pot fi deschise insa circulatiei pentru ca nu exista legaturi cu cele din Romania.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor