Unda verde de pe Take Ionescu s-a dereglat. Robu si-a trimis soferul sa o testeze

De Roxana Deaconescu
47Comentarii
Unda verde de pe Take Ionescu s-a dereglat. Robu si-a trimis soferul sa o testeze
© Tion: Unda verde de pe Take Ionescu s-a dereglat. Robu si-a trimis soferul sa o testeze
Poate cele mai sincronizate semafoare din cadrul proiectului de trafic management, în viziunea primarului Nicolae Robu, cele de pe Take Ionescu… au fost dereglate. Edilul-șef și-a trimis șoferul să le testeze, așa că Vasile Paraschiv a stat puțin la roșu până să îi prezinte situația șefului lui.

Vă reamintim, reprezentanții primăriei anunțau, nu demult, că sistemul de management al traficului se află în faza reglărilor pentru funcționarea în modul de lucru local coordonat.

„În această fază se realizează setările necesare pentru sincronizarea automatelor de dirijare a traficului nou instalate cu cele deja existente (care funcționează deocamdată în modul de lucru cu timp fix), pe tronsoanele: de la intersecția Bd. Take Ionescu – Str. Aurel Popovici până la intersecția Bd. Simion Bărnuțiu – Str. Renașterii; de la intersecția Bd. Revoluției din 1989 – Bd. I.C. Brătianu până la intersecția Bd. 3 August 1919 – Str. Episcop Lonovici”, spuneau specialiștii instituției de pe C.D. Loga la sfârșitul lunii iulie.

Aceasta, după ce tion.ro a prezentat un material cu privire la cele mai inutile semafoare din Timișoara, în viziunea șoferilor, la acea vreme cele de pe Take Ionescu.

Șoferii nu s-au bucurat prea mult timp de unda verde pe Take Ionescu. A anunțat chiar primarul, care a ținut să precizeze că și-a trimis șoferul să testeze cât de sincronizate sunt semafoarele.

„S-a dereglat pe Take Ionescu. Eu am verificat personal, nu-mi place să fim roboți, suntem oameni și vreau să discutăm uman lucrurile, chiar dacă uneori speculați și-mi creați imagine negativă, datorită abordării mele neconvenționale. Înainte de a intra aici, l-am trimis pe domnul Vasile (n.r. Vasile Paraschiv) să verifice dacă este undă verde. Dacă era, am vrut să vă duc să vă arăt. Nu este undă verde pe Take Ionescu. Eu am verificat, am fost… S-au mai produs alte ajutări.. sistemul este în lucru, trebuie să înțelegeți, se fac ajustări, este ca un șantier, numai că aici nu mai avem lopeți și târnăcoape. Am depășit faza asta, deși se mai sapă pe ici-pe colo. Se lucrează la nivel soft. Se fac modificări de timpi, se pun algoritmii în lucru, să se vadă sunt corect preluate și prelucrate informațiile transmise de senzori. De aceea nu este niciunde stabil funcțional. Pe Take Ionescu, eu am cerut, ca să putem da un semnal de încurajare, să se facă unda verde pe 50 km/oră. Acum vreo câteva zile, nu aș vrea să greșesc, am verificat personal. Am trecut de toate semafoarele pe verde, mergând la 50 km/ oră. Era o plăcere să treci din unul în altul. Nu mai merge, s-a intervenit, pentru că sistemul este în testare”, a explicat, vineri, Nicolae Robu.

Edilul-șef recunoaște că încă nu există undă verde în Timișoara, dar spune că șoferii vor avea parte de ea în toamnă, de îndată ce sistemul de management al traficului va fi implementat sută la sută.

„Nu e corect ca acum să-i facem o imagine negativă, să-l prezentăm ca pe cel mai mare rău care i s-a întâmplat Timișoarei, introducerea semafoarelor inteligente ale lui Robu. Nu sunt ale mele și nu sunt inteligente, ele, semafoarele. Sistemul în ansamblul său este unul inteligent. Semafoarele nu sunt inteligente, ele sunt controlate dintr-un sistem informatic și vor sta aprinse pe verde sau pe roșu în funcție de condițiile de trafic, astfel încât să se asigure undă verde, un optim. La ora actuală, niciunde nu se asigură asta, suntem în stadiul în care semafoarele sunt testate individual, dacă răspund la comenzi, și apoi dacă funcționează în inter-relație, dar nu sincronizat, ca să avem undă verde. Încă nu am ajuns în acest stadiu”, a conchis primarul Timișoarei.

Articole pe aceeași temă:

Stati linistiti soferi, o parte din semafoarele de pe Take Ionescu sunt sincronizate, da asigurari primaria

Cele mai inutile semafoare din Timisoara sunt pe Take Ionescu, spun soferii

Invataturile primarului Nicolae Robu pentru soferii care nu mai au rabdare cu Semaforisoara47Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor