Un timişorean pe urmele lui Agassi

4Comentarii
Un timişorean pe urmele lui Agassi
TIMIŞOARA – Dragoş Mârtea este un nume pentru viitorul tenisului românesc. Îl puteţi găsi în clasamentul mondial al juniorilor la poziţia 20. Are 17 ani, dar nu merge în discoteci, nu consumă alcool, nu fumează. Are alte priorităţi.

Pentru el, adolescenţa mi înseamnă distracţie, ci multă muncă şi multă transpiraţie. Asta în fiecare zi, cel puţin cinci ore. Vrea să ajungă departe şi speră să atingă o performanţă pe care alţi zeci de tineri, poate la fel de talentaţi ca el, nu au reuşit-o. Aceea de a fi cu adevărat un mare campion al tenisului mondial.

A crescut pe terenul de tenis cu imaginea idolului său Andre Agassi. Ştie că-i este aproape imposibil să-i calce pe urme, dar a învăţat de la el să fie ambiţios, să joace tenis cu pasiune şi să fie constant pe toate suprafeţele. Este conştient că nu poate încă să câştige vreun game în faţa lui Federer, dar spune cu umor că, dacă prinde o zi bună, poate să o bată pe …Sharapova. La nivel naţional, Dragoş a câştigat cam tot ce se putea, iar acum a venit momentul să confirme şi la seniori. Şi a făcut-o, începând cu luna noiembrie a anului trecut. Pas cu pas a adunat, cu sârguinţă, puncte în topul juniorilor şi a câştigat încredere. A acumulat experienţă în turneele lui Nick Bolieterri.

Acolo i-a văzut la antrenament pe Tommy Haas şi Maria Sharapova, într-o lume a profesioniştilor unde îşi doreşte cu ardoare să ajungă şi el într-o bună zi. A mers apoi în Mexic, unde a făcut senzaţie. O finală la Yukatan şi lumea bună a tenisului a început să-l bage în seamă. A demonstrat apoi că este polivalent, câştigând cu Cristian Tănase un turneu de dublu în Ecuador.

Apoi a dat marea lovitură în Peru. A câştigat un puternic turneu la simplu şi a ajuns pe locul 20 în lume! Este doar începutul, cred tânărul tenismen timişorean, familia lui şi antrenorul său, deoarece este loc şi de mai bine, chiar în primii 5 juniori ai lumii.

„Le mulţumesc profesorilor mei de la LPS Banatul, care au avut încredere în mine şi au avut multă răbdare, chiar dacă am lipsit mult de la şcoală. Ţin să le mulţumesc şi sponsorilor, fără ei, rezultatele mele nu erau posibile”, ne-a spus Dragoş. Nebăgat în seamă prea mult în ţară, dar apreciat în străinătate, timişoreanul promite: „Visul meu este să câştig la Roland Garros.

Anul acesta voi încerca să câştig la juniori, iar în anii viitori voi încerca să o fac şi la seniori. Ştiu că este foarte greu, dar mă voi pregăti cât pot de bine ca să reprezint cât mai bine oraşul nostru şi ţara noastră”.

Pregătiţi pentru „circul alb”

Ovidiu Pop este antrenorul lui Dragoş Mârtea şi patronul celei mai cochete baze sportive din Vestul ţării.

Timiş Expres: Cum caracterizaţi ultimele evoluţii ale lui Dragoş?
Ovidiu Pop: Evoluţiile sale au fost în progres continuu. A ajuns în Statele Unite undeva pe locul 100 şi ceva. Cu fiecare turneu a reuşit să acumuleze puncte şi încredere. A jucat o finala la Yukatan, s-a impus în Peru la simplu şi în Ecuador la dublu. Şi-a îmbunătăţit mult jocul şi are calităţile necesare să ajungă în primii 10. Sperăm să ajungă în vârf de formă la turneul de la Roland Garros.

Timiş Expres:Care este programul în viitorul apropiat?

Ovidiu Pop: Principalul obiectiv este să intrăm în primii 16. În acest fel, Dragoş va putea fi cap de serie la marile turnee. Vom participa la câteva competiţii europene, după care ne vom axa mai mult pe turnee de seniori tip challanger, ca să ne obişnuim cu atmosfera de acolo.

Timiş Expres:Timişoara a avut şi în anii trecuţi rezultate bune la juniori, care nu au fost confirmate, din păcate, şi la seniori. Care ar fi explicaţia?
Ovidiu Pop: În primul rând lipsa banior. Pentru a ajunge în prima sută mondială îţi trebuie un contract cu un sponsor puternic. Sportivii pe care i-am avut aici la Tivoli, Ioana Gaşpar (fost număr 1 la junioare), Edina Gallovits sau Adrian Cruciat nu au avut, din păcate „spate”, ca să spun aşa. Pentru fiecare dintre ei a fost o mică şansă, dar din diferite motive, nu s-au înţeles cu sponsorul.

Timiş Expres:Ce şanse ar avea Dragoş să ajungă în lumea bună a tenisului la seniori?
Ovidiu Pop: Jumătate din drum la parcurs. Talentul, ambiţia şi calităţile le are. A fost remarcat şi în America, iar sponsorii de acolo îl monitorizează. Ar avea nevoie de un contract puternic, şi astfel ambele părţi ar avea de câştigat. Chiar şi o companie românească dacă ar investi în el, în urma unui rezultat bun, ar creşte cota ambilor parteneri.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor