Un profesor din Timis a fost eliminat din examen dupa ce a incercat sa copieze la Definitivat

De Adrian Panduru
3Comentarii
Un profesor din Timis a fost eliminat din examen dupa ce a incercat sa copieze la Definitivat
© Tion: Un profesor din Timis a fost eliminat din examen dupa ce a incercat sa copieze la Definitivat
Examenul de Definitivat desfășurat joi în județul Timiș nu a fost un exemplu pentru elevi. Deși în fața foii de hârtie au fost profesorii, nu elevii, tot s-a găsit un dascăl să… copieze.

La examenul de Definitivat s-au înscris aproximativ 300 de profesori din Timiș. Dintre aceștia însă unul a fost eliminat pentru că a încercat să fraudeze examenul. Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Timiș, un cadru didactic de la disciplina psihopedagogie specială a fost eliminat, acesta încercând să fraudeze examenul. Nu i-a reușit…

La același examen, desfășurat joi, 30 cadre didactice s-au retras pe parcursul examenului, iar 45 cadre didactice au absentat.

În Timiș, 291 de candidaţi au fost admişi la proba scrisă și au dat examen la 31 de discipline. Dascălii trebuie să ia minim nota 8 pentru a promova examenul.

Profesorii se pot prezenţa la definitivat doar în maximum trei sesiuni, susţinute în cel mult 5 ani. Cei care nu promovează examenul pot fi angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi. În cazul în care un profesor care a luat titularizarea nu promovează definitivatul în această perioadă de maximum 3 sesiuni, el pierde calitatea de titular, pentru că i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată. Spre deosebire de definitivat, titularizarea înseamnă angajarea profesorului într-o şcoală pe perioadă nedeterminată.

Afişarea reultatelor are loc în 11 august 2016, iar depunerea contestațiilor se poate face după afişarea rezultatelor, până la ora 21,00 şi în 12 august, până la ora 15,00. Afişarea rezultatelor finale are loc în 18 august 2016.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor