Un parc din cartierul Elisabetin este pregatit de santier

De Roxana Deaconescu
6Comentarii
Un parc din cartierul Elisabetin este pregatit de santier
© Foto: mapio.net
Au trecut cinci ani de la ultima intervenție din parcul din Piața Crucii, făcută atunci de două companii private, care ar fi investit 8.000 de euro să dea o altă față scuarului degradat din cartierul Elisabetin. Reprezentanții primăriei au decis că este cazul să investească, în sfârșit, în Parcul Piața Crucii. A fost lansată licitația pentru întocmirea documentației.


În 2013, în părculețul din Elisabetin au fost reparate băncile și au fost vopsite, s-au pus coșuri de gunoi noi, au fost aranjate spațiile verzi, iar monumentul dedicat eroilor Revoluției a fost reabilitat și a fost amenajată și o zonă pentru animalele de companie. Cele două companii implicate au investit atunci 8.000 de euro.

La cinci ani de la aceste intervenții, reprezentanții municipalității au decis să-și îndrepte și ei atenția către Parcul Piața Crucii. Viceprimarul Dan Diaconu susține că era și cazul pentru o nouă investiție.

„Ne aflăm acum în procedură de proiectare pentru parcul din Piața Crucii, vom merge către o reabilitare completă a acestuia, cred că are nevoie. Nu este tocmai unul de cartier, este o zonă semicentrală, dar este un parc foarte frumos, care merită să aibă parte de o reabilitare”, ne-a spus Diaconu.

Primăria Timișoara a lansat deja licitația pentru serviciile de proiectare și asistența tehnică din partea proiectantului pentru modernizarea Scuarului Piața Crucii. Municipalitatea este dispusă să plătească pentru documentație puțin peste 33.000 de lei cu tot cu TVA, mai exact puțin peste 7.100 de euro. Firmele interesate pot depune oferte până în 2 iulie la ora 15. Va fi o licitație deschisă, ofertele urmând să fie deschise în SEAP, la aceeași oră din aceeași zi. Va câștiga firma care va propune prețul cel mai scăzut.

Practic, părculețul va fi reproiectat, aleile și mobilierul urban vor fi refăcute, monumentul va fi reabilitat, va fi montat un sistem de irigare, unul de iluminat și va fi pus și un sistem de supraveghere.

„În baza contractului se va realiza Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții, Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire și Proiectul Tehnic. Proiectantul va asigura și asistența tehnică pe parcursul derulării lucrărilor de modernizare în Scuarul Piața Crucii. Proiectul propus va prevede lucrări de amenajare peisageră absolut necesare, având în vedere obligativitatea de refacere a cadrului natural. Lucrările solicitate a se proiecta sunt vegetația, aleile și mobilierul urban, monumentul, sistemul de irigare, sistemul de iluminat și sistem de supraveghere și monitorizare”, se arată în anunțul de participare trimis de primărie către SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Investiția va fi făcută cu bani din bugetul local.

Articole pe aceeași temă

Parcul din Piata Crucii a fost refacut de privati6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor