Un nou termen pentru santierul din Iosefin: strada Vacarescu va fi gata de-abia in primavara!

De A.S.
Reactualizat la:
9Comentarii
Un nou termen pentru santierul din Iosefin: strada Vacarescu va fi gata de-abia in primavara!
Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că lucrările de reabilitare a străzii Iancu Văcărescu pe tronsonul II, de la Bulevardul Regele Carol I la Splaiul Tudor Vladimirescu, ar fi trebuit să fie gata la sfârşitul acestui an, dar termenul a fost prelungit. Motivele? Într-o perioada nu s-a lucrat în ritmul în care trebuia, apoi au apărut „situații neprevăzute”, iar acum vine iarna… Aşa că disconfortul continuă în zona Pieţei Iosefin. Autorităţile promit însă că până dă zăpada zona va fi circulabilă.

Oficialii municipalităţii au descins marţi în zona Pieţei Iosefin, pentru a vedea cum se prezintă lucrările pe strada Iancu Văcărescu, unde este un imens şantier. La faţa locului nu era o desfăşurare prea mare de forţe, erau doar câţiva muncitori cu mai multe utilaje, dar primarul Nicolae Robu s-a declarat mulţumit de faptul că lucrările au avansat considerabil faţă de lunile precedente. Edilul a explicat că s-a intrat în întârziere pentru că într-o perioadă nu s-a lucrat în ritmul în care ar fi trebuit să se lucreze, iar apoi au apărut unele situaţii neprevăzute…

„Se lucrează, din păcate a fost o perioadă în care nu s-a lucrat la ritmul normal şi s-a intrat într-o întârziere, dar de câteva săptămâni bune s-a lucrat foarte bine, de dimineaţa până seara, zi-lumină, cât s-a putut lucra, cu o concentrare de oameni şi de utilaje. Acele întârzieri au fost recuperate. Ce nu s-a putut recupera – şi nici nu se pot recupera – au fost întârzierile cauzate de diverse intervenţii care nu au fost prevăzute: intervenţii la gaz, la alte utilităţi în zonă, care nu au mai depins de firma care execută lucrările. Ce ne dorim noi este ca până la venirea zăpezii să se poată circula (…) A fost chiar spectaculos, s-a săpat mult, nici după bombardament nu ar fi arătat aşa un loc, pentru că s-a schimbat tot, au fost intervenţii la canalizare, apă caldă, apă rece, reţele pluviale, gaz, cablajele telefonice, fibră optică, tot ce înseamnă cablaj pentru reţelele de date, energie electrică, absolut totul este în subteran. Evident că a fost răscolită toată strada din zid în zid”, a declarat Robu.

Autorităţile locale spun că lucrările de reabilitare a străzii Iancu Văcărescu ar fi trebuit să fie finalizate până la sfârşitul anului, potrivit termenului iniţial, dar firma care se ocupă de execuţie va beneficia de o prelungire. Reprezentanţii primăriei dau însă asigurări că pe perioada iernii se va circula în condiţii decente prin zona Pieţei Iosefin.

„Au apărut situaţii neprevăzute, care au necesitat intervenţii ale diverselor firme care au avut în subteran ba canalizare, ba gaz, ba diverse cabluri… Şi, prin urmare, firma care a executat lucrarea a trebuit să aştepte o perioadă să se efectueze acele lucrări care nu erau în sarcina ei. Noi vom fi mulţumiţi dacă până la venirea iernii vom reuşi să finalizăm trotuarele, astfel încât ele să fie funcţionale, oamenii să nu aibă probleme când vor circula în timpul iernii, şi, de asemenea, în toată partea centrală dorim să ajungem să fie totul bordurizat şi apoi umplut cu piatră tasată. Să fie făcută fundaţia, cu alte cuvinte (…) Dacă atingem acest stadiu, atunci ne putem declara mulţumiţi. În primăvară, într-un interval de circa o lună de lucru, lucrarea va putea fi finalizată. Termenul ar fi fost decembrie 2013, dar am cerut o prelungire până în aprilie, având în vedere că peste iarna nu se poate lucra. De lucrări se ocupă o firmă din grupul Confort”, a mai afirmat primarul.

Între timp, activităţile de comerţ se desfăşoară… în şantier în zona Pieţei Iosefin. Piețarii se plâng că le merge prost, iar așa-zișii comercianţi care stăteau înainte pe trotuare stau acum pe margine, lângă muncitori, cu mărfurile întinse pe pietriş sau pământ şi pe bordurile recent puse. Autorităţile au decis să arate toleranţă faţă de aceştia din urmă până se termină reabilitarea de pe Văcărescu.

„Acest comerţ este tolerat în acest interval de timp în care aici este şantier. După ce se va termina şantierul evident că nu se va mai permite aşa ceva. Acum am dat dispoziţii Poliţiei Locale să fie tolerantă, pentru că şi aşa toată zona este dată peste cap şi până una-alta aceşti oameni îşi câştigă bani de-o pâine (…) Dar evident că astfel de activităţi nu trebuie să se desfăşoare şi nu se vor desfăşura în Timişoara decât în locuri marginale, pe care le vom amenaja special în acest scop. Nici în Piaţa Badea Cârţan, şi nici aici nu vor mai fi tolerate niciun fel de astfel de activităţi”, a explicat Robu.

Strada Iancu Văcărescu a intrat în reabilitare printr-un proiect pe fonduri europene, la fel cum a fost refăcut şi tronsonul spre bulevardul 16 Decembrie. Valoarea proiectului este de 8,3 milioane lei, iar de lucrări se ocupă societatea Bau Center Vest SRL.

Pe lângă lucrările la infrastructura tehnico-edilitară, inclusiv reţelele de iluminat şi telecomunicaţii, va fi reorganizat traficul – strada Iancu Văcărescu va avea două sensuri de circulaţie şi pe tronsonul respectiv -, vor fi amenajate piste pentru biciclişti şi locuri de parcare, vor fi refăcute trotuarele şi vor fi reamenajate zonele verzi, iar în proiect este cuprinsă şi realizarea unei fântâni arteziene, la intersecţia cu bulevardul Regele Carol I.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor