Un nou scandal in Consiliul Local Timisoara. Robu si-a amintit ca… USL traieste!

De A.S.
Reactualizat la:
6Comentarii
Un nou scandal in Consiliul Local Timisoara. Robu si-a amintit ca… USL traieste!
© TION - Un nou scandal in Consiliul Local Timisoara. Robu si-a amintit ca... USL traieste!
Circul continuă în Consiliul Local Timişoara. Dacă în recenta campanie electorală social-democraţii susţineau sus şi tare că USL încă trăieşte, pe aceeaşi logică, primarul Nicolae Robu spune acum că, dacă USL trăieşte, este nevoie și de acceptul său, ca şi copreşedinte al USL Timiş, pentru ca reprezentantul PSD Dan Idolu să poată intra în consiliul local după demisia lui Florică Bîrsăşteanu, ales parlamentar! Idolu este următorul pe lista… USL. Robu refuză să introducă în plenul CLT proiectul privind validarea mandatului său de consilier. Vedeţi cu ce ameninţă PSD…


Dacă social-democraţii au încercat recent să-l debarce din funcţia de viceprimar al Timişoarei pe liberalul Dan Diaconu, acum primarul Nicolae Robu este hotărât să-i lase pe social-democraţi în 13 consilieri. Ne referim la tabăra PSD-PC-PPDD-UpT (PNȚCD și FDGR), care, cu 13 voturi asigurate, nu s-ar mai putea impune în consiliul local, având nevoie de 14 voturi.

Consilierul PSD Florică Bîrsăşteanu a fost nevoit să renunţe la mandat după ce a fost ales parlamentar pe Colegiul III deputaţi la alegerile parţiale din 25 mai. În locul său ar trebui să intre în Consiliul Local Timişoara un alt reprezentant al PSD, directorul Aeroportului, Dan Idolu, dar Robu spune că este nevoie şi de semnătura sa, dat fiind că este vorba despre următoarea persoană de pe lista comună a USL pe care s-a mers la alegerile locale din 2012.

Consiliul local se va întruni săptămâna viitoare, joi, dar pe ordinea de zi a şedinţei apare doar un proiect de hotărâre privind încetarea de drept a mandatului de consilier al lui Florică Bîrsăşteanu, nu şi cel privind validarea mandatului de consilier al lui Dan Idolu, cel care ar trebui să fie înlocuitorul său. Lipsa proiectului privind validarea mandatului lui Idolu, având în vedere locul lăsat vacant de către Bîrsăşteanu, nu este întâmplătoare.

Primarul Nicolae Robu spune că, dacă din punct de vedere juridic Uniunea Social-Liberală există încă, după cum au încercat să convingă electoratul în recenta campanie reprezentanţii PSD, trebuie să-și dea acceptul şi el, ca preşedinte al PNL Timiş şi copreşedinte al USL Timiş, pentru ca Dan Idolu să ajungă consilier local…

Proiectul nu este pe ordinea de zi pentru că, în mod normal, câtă vreme există încă juridic USL – PSD a afirmat asta, pentru că de facto USL nu există, evident -, atunci juriştii spun că ar trebui să existe acceptul din partea tuturor partidelor care au format USL, deci şi al preşedinţilor PNL şi PC, pentru următoarea persoană de pe listă care va intra în consiliu. E problema lor ce fac, deocamdată nu se întâmplă nimic, rămâne un loc vacant în consiliu, cei de la PSD rămân la 13 consilieri. Să facă ce vor! Să se adreseze cui vor: Autorităţii Electorale, instanţei…”, a declarat, pentru www.tion.ro, Robu, deşi liberalul a contestat existenţa USL în recenta campanie electorală, când PSD a împânzit judeţul cu afişe electorale cu „USL trăieşte” sau „Continuăm USL”.

PSD amenință ca va părăsi sala de consiliu

Aleşii PSD consideră că ceea ce face primarul este un abuz şi ameninţă, prin vocea consilierului Alfred Simonis, că vor părăsi următoarea şedinţă de consiliu local şi nu se va putea vota niciun proiect de hotărâre dacă Robu continuă acest demers.

Reprezentanţii PSD au depus zilele trecute la Primăria Timişoara mai multe documente, printre care demisia lui Bîrsăşteanu şi o adresă din partea partidului prin care se cere validarea lui Idolu ca şi consilier local.

Dacă PNL şi PDL au putut iniţia la ultimul plen două proiecte de hotărâre privind încetarea mandatelor de consilieri ale ţărăniştilor Bogdan Herzog şi Flavius Boncea, în condiţiile în care în momentul convocării plenului nu exista o decizie privind excluderea lor din PNŢCD, aleşii PSD cred că şi ei pot iniţia un proiect privind validarea lui Dan Idolu… Robu spune că… nu se poate.

Trebuie să fie un referat făcut de mine. Eu sunt dispus să fac un astfel de referat, dar trebuie să am suportul juriştilor pentru asta. Nu asta au spus cei de la PSD, că USL încă funcţionează? Aşteptăm o rezoluţie de la o autoritate care să ne spună că nu e nevoie de semnătura celorlalţi copreşedinţi ai USL. Trebuie să-şi lămurească problema…”, a adăugat primarul.

Oricum, se anunţă din nou o şedinţă de consiliu local cu scandal.

Ei au un protocol. Până nu e desfiinţat protocolul ală prin instanţă nu pot face nimic. Ei spun că e desfiinţat, dar n-au adus nimic, nicio hârtie. Primarul este cel care propune ordinea de zi. Va fi spectacol din nou. Potrivit legii, dacă trei şedinţe nu adoptă nicio hotărâre se dizolvă consiliul, dar nu ajung ei până acolo…”, a concluzionat secretarul primăriei, Ioan Cojocari.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor