Transportul public, tot mai greoi la Timisoara. Robu are un plan bine gandit, dar il tine secret

De Roxana Deaconescu
49Comentarii
Transportul public, tot mai greoi la Timisoara. Robu are un plan bine gandit, dar il tine secret
© Foto: Tion
Starea mijloacelor de transport, halul în care circulă sunt doar câteva dintre nemulțumirile timișorenilor cu privire la transportul public. E din ce în ce mai rău, dar primarul Timișoarei susține că are un plan pentru îmbunătăţirea transportului public în capitala Banatului. Planul este ținut însă secret, cel puțin deocamdată.

Timișorenii continuă să răspundă unui sondaj cu privire la transportul în comun, lansat la finalul anului trecut, dacă accesează o pagină de internet la care se poate ajunge și prin scanarea unui cod QR. Răspunsurile ajung direct la primarul Nicolae Robu, care spune că ultima evaluare făcută de călătorii STPT a arătat nota 5.04. La jumătatea lui ianuarie, nota era 5.97.

Când a anunțat primele rezultate, edilul șef spunea că speră ca până la finalul lui 2018 să se ajungă la nota 8. Tot atunci anunța și o îmbunătățire a sistemului de transport în comun, dar fără să facă publice alte informații.

„Trebuie să avem un alt standard de calitate în transportul public în 2018 și mă voi ocupa personal să obținem acel salt calitativ. Vor fi îmbunătățiri manageriale, vor avea loc intervenții și în acest sens. Se intră pe noua formula cu societate comercială, se actualizează consiliul de administrație, se vor face ajustări organigramice, vor fi oameni noi (…) Nimeni nu e de neînlocuit. Evident că există oameni mai competenți decât actualul director, dar ei trebuie să-și dorească acest lucru”, spunea Nicolae Robu.

Au trecut două săptămâni de atunci, iar edilul anunță acum că numărul călătorilor care răspund la sondaj a crescut. În același timp, a scăzut și nota dată.

„Am primit raportul cu satisfacția călătorilor RATT pe luna ianuarie. Acum avem 400 de răspunsuri, de la 400 de călători. Ați văzut că am mediatizat intens aplicația. În mijloacele de transport în comun sunt lipite anunțuri care fac trimitere la această aplicație și, iată, 400 de călători au răspuns. Este foarte bună aplicația, pentru că ea îi implică pe cetățenii care chiar folosesc transportul în comun, deci sunt în mijlocul de transport în comun când se pronunță și își exprimă părerea. Este extrem de important. Eu am făcut un sondaj pe Facebook, dar presupun că o parte din repondenți nu folosesc mijloacele de transport în comun. Cu această aplicație știm exact părerea celor care folosesc transportul în comun. Data trecută când v-am prezentat rezultate, media era aproape 6. Cât credeți că este acum? Cei care circulă au dat acum note care conduc către media 5.04”, a ținut să explice primarul.

El le cere timișorenilor care circulă cu mijloacele de transport în comun să răspundă în continuare întrebărilor de pe pagina http://client.tips/timișoara#client.

„Eu rog cetățenii care folosesc mijloacele de transport în comun să se implice, nu dorim decât păreri obiective. Vrem să știm exact cum stau lucrurile, primarul nu are cum să circule toată ziua. Eu mă duc din când în când să văd cum stau lucrurile. Iată cum se confirmă ceea ce am afirmat mereu despre RATT: nu merge treaba bine”, a completat Nicolae Robu.

Cât despre planul pentru îmbunătățirea sistemului de transport public, edilul nu poate spune nimic concret. Cere răbdare de la timișorenii care circulă cu autobuzele, troleibuzele și tramvaiele STPT. Aparent, există și un plan.

„O să facem ceva, totul este într-un plan bine gândit, aveți răbdare, toate lucrurile la timpul lor”, a conchis Robu.

Articole pe aceeași temă:

Alba-neagra cu timpii de asteptare pentru transportul public. Robu o intoarce din vorbe

Sondaj prin cod QR pentru Timisoara, cu feedback direct la primarul Robu: Cum a fost astazi?49Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor