Top 10 – cine castiga cei mai multi bani la Primaria Timisoara. Robu e de-abia pe 4!

De Alina Strugariu
8Comentarii
Top 10 – cine castiga cei mai multi bani la Primaria Timisoara. Robu e de-abia pe 4!
© TION: Top 10 - cine castiga cei mai multi bani la Primaria Timisoara. Robu e de-abia pe 4!
Cum arată topul celor mai bine plătiţi oameni din Primăria Timişoara dacă analizăm salariile celor care lucrează la vârf? Secretarul Ioan Cojocari se menţine în continuare pe prima poziţie. Cojocari câştigă cei mai mulţi bani în instituţia de pe bulevardul C.D. Loga nr. 1, chiar mai mulţi şi decât primarul Nicolae Robu, nu mai vorbim despre cei doi viceprimari. Secretarul este urmat în clasament de directorii direcţiilor de Dezvoltare şi Tehnică, Aurelia Junie şi Culiţă Chiş. De-abia apoi urmează primarul.

Dacă edilii urbei şi-au publicat de ceva vreme declaraţiile de avere şi de interese, pe site-ul Primăriei Timişoara au apărut în sfârşit în aceste zile şi declaraţiile secretarului şi ale directorilor din cadrul municipalităţii.

Cel mai mult a câştigat din salarii la Primăria Timişoara, în ultimul an fiscal încheiat, adică 2014, secretarul Ioan Cojocari – 74.099 de lei.

Cojocari a mai declarat venituri din investiţii – 3.000 de euro împreună cu soţia, plus 10.000 de euro, bani pe care susţine că i-a obţinut anul trecut din creşterea animalelor şi pomicultură. De altfel, veniturile obţinute în ultimii ani de secretar din activităţi agricole au fost constante – 10.000 de euro anual, altele fiind vremurile înainte, când Cojocari declara şi peste 20.000 de euro pe an din creşterea oilor şi pomicultură.

Pe locul 2 în topul celor mai bine plătiţi oameni din primărie se află şefa Direcţiei de Dezvoltare, Aurelia Junie. Ea notează ca a câştigat 73.400 de lei pe an ca „director general – Primăria Municipiului Timişoara”. La această sumă se adaugă şi 15.273 de lei obţinuţi ca membru în Consiliul de Administraţie al Aquatim. Şi Junie, şi Cojocari au anunţat că urmează să se pensioneze.

Pe poziţia 3 în clasament se află directorul Direcţiei Tehnice a municipalităţii, Culiţă Chiş, care a câştigat anul trecut de la Primăria Timişoara, conform contractului individual de muncă, precizează el, 72.069 de lei lei. Încă 15.917 lei a mai obţinut, şi el, ca membru în Consiliul de Administraţie al RATT.

Pe 4 în topul nostru se află primarul Nicolae Robu. De altfel, nu o dată, edilul-şef al Timişoarei s-a plâns că este prost plătit raportat la responsabilităţile pe care le are la conducerea oraşului.

Robu a câştigat anul trecut din exercitarea funcţiei de primar 67.796 lei, iar din activităţi didactice şi de cercetare, ca profesor universitar, de la Universitatea Politehnica, a declarat dublu pe atât – 152.266 lei. La începutul anului el declara că decent ar fi să plece acasă cu 4.000-5.000 de euro pe lună de la primărie.

Următorul în clasament, pe 5 în top, este directorul Direcţiei de Urbanism a primăriei, Sorin Ciurariu – 61.932 de lei/an.

Pe poziția 6 se află viceprimarul Dan Diaconu, care a câștigat de la primărie, în ultimul an fiscal încheiat, 59.532 de lei.

După el ar urma, pe locul 7 în top, șefa Direcției Economice, Smaranda Haracicu, care spune că a câștigat de la primărie 56.698 de lei și a mai declarat ca venituri din alte surse, obținute în urma unor sentinţe judecătoreşti, încă 78.333 de lei

Pe poziția 8 în clasament ar fi directorul Direcției de Mediu a municipalității, Adrian Bere, cu 55.483 de lei.

Urmează apoi, pe 9, directorul Direcţiei de Comunicare, Alina Pintilie, cu 48.049 de lei, iar pe 10 – șeful Direcţiei Instituţii Şcolare, Medicale, Sportive şi Culturale, Mihai Costa, cu 46.629 de lei.

De altfel, Costa este singurul director din primărie care spune că nu deține nicio locuință, niciun bun imobiliar. El declară doar un autoturism, un Chevrolet Cruze LS, an de fabricație 2009.

Așa se prezintă top 10 – cele mai mari salarii la Primăria Timișoara dacă analizăm veniturile directorilor, ale edililor şi celorlalţi care lucrează la vârf, pentru că venituri frumuşele au şi unii şefi de servicii, plătiţi mai bine decât anumiţi directori şi chiar mai bine decât viceprimarii.

Şefa Serviciului Resurse Umane, Rodica Aurelian, de exemplu, a declarat venituri din salarii de la primărie 64.813 lei, cât primarul aproape, şeful Serviciului Drumuri, Poduri şi Utilităţi Hidrotehnice, Ioan Ganciov – 64.112 lei, şeful Serviciului Energetic şi Monitorizarea Serviciilor de Utilităţi Publice, Ioan Zubaşcu – 61.850 lei, şeful Serviciului Banca de Date Urbane şi Cadastru, Dan Robescu – 57.525 lei şi lista poate continua…

Cel de-al doilea viceprimar al urbei, Traian Stoia, a încasat de la primărie 46.104 lei. El este urmat de city-managerul Sorin Drăgoi, care a declarat 43.899 de lei din salariile ca şi angajat al primăriei, arhitectul-șef Cirpian Cădariu – 43.551 lei și directorul Direcţia Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse Laura Koszegi Stoianov – 30.031 de lei.

Există şi şefi de birouri în Primăria Timişoara care au câştigat anul trecut mai bine decât viceprimarul Stoia, city-manager şi anumiţi directori.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor