Sustineti Timisoara 89ers in finala campionatului pentru o cauza nobila!

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Sustineti Timisoara 89ers in finala campionatului pentru o cauza nobila!
© TION - Timisorenii sunt invitati sa sustina Timisoara 89ers in finala campionatului pentru o cauza nobila
Cu o finală jucată şi pierdută în 2013, Timişoara pleacă în acest an cu toate atuurile în favoarea ei în RoBowl, meciul de titlu al campionatului naţional de fotbal american. Cel mai mare plus al bănăţenilor? Avantajul terenului propriu. Duminică seara, pe Stadionul „Dan Păltinişanu”, de la ora 19, Timişoara 89ers joacă împotriva celor de la Bucharest Rebels.


Dacă în 2013 echipa a ajuns în finala Campionatului Naţional de Fotbal American şi a devenit vicecampioană, în 2014 speranţele sunt mult mai mari.

„Să câştigi nu e ceva ocazional, nu e ceva ce ar trebui să se întâmple din când în când. Nu faci lucrurile aşa cum trebuie din când în când. Să câştigi trebuie să fie un reflex, un obicei. Din păcate şi a pierde este la fel. Nu există loc pentru locul 2. Noi am pierdut anul trecut în finală, am luat locul 2, şi nu vreau să se mai întâmple lucrul acesta”, a declarat Mihai Anghelescu, quarterback al echipei.

Finala Campionatului Naţional de Fotbal American se va desfăşura duminică, 6 iulie 2014, pe Stadionul „Dan Păltinişanu”, începând cu ora 19, când Timişoara 89ers va întâlni echipa Bucharest Rebels. Evenimentul construit în jurul partidei va fi unul caritabil, de aceea intrarea se va face în baza unor donaţii, toate fondurile strânse cu această ocazie urmând astfel să se îndrepte către Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara. Seara va fi deschisă de Filarmonica Banatul, iar în pauza meciului se va desfășura un concert surpriză. Atmosfera pe parcursul partidei va fi întreţinută de Matrix Dance Group Timişoara.

„Suntem de la început împreună, am trecut prin tot felul de greutăţi, prin lipsuri, prin neajunsuri şi am ajuns unde suntem acum. Practicăm acest sport pentru spiritul pe care îl reprezintă, pentru mentalitatea de învingător şi pentru apartenenţa la un grup. Cea mai bună metodă de a prezice viitorul este de a ţi-l crea singur. Asta este ceea ce facem noi. Suntem temerari, deschizători de drumuri într-un sport nou”, a declarat Paul Ruja, offensive tackle pentru 89ers.

„În fiecare secundă se poate întâmpla ceva extraordinar pe teren. Acest sport îţi oferă echilibru în viaţă, adrenalină, strategie, puterea de a învinge, mândria de a reprezenta un oraş important cum este Timişoara”, a spus, la rândul său Zoltan Bogre, running back la Timişoara 89ers.

Fenomen de miliarde de dolari peste ocean, sport la început de drum în România

Primele origini ale jocului de fotbal american se găsesc în Europa, chiar înainte de colonizarea Americii de Nord. În secolul XVII acest sport se juca în Jameston, Virgina, iar în secolul al XIX-lea a fost introdus şi în unele colegii importante din S.U.A. (Harvard, Princeton, Yale), fiecare adoptând un set propriu de reguli, însă datorită naturii violente a jocului, a fost interzis începând cu 1860.

Prima ligă profesionistă de fotbal american a fost înfiinţată abia în anul 1920, când a apărut American Professional Football Association. Peste doar doi ani, liga lua numele de National Football League (NFL), nume pe care îl păstrează şi azi. În scurt timp, fotbalul American urma să devină un fenomen de amploare. În 1960 s-a format o ligă rivală, sub denumirea de American Football League (AFL). Odată cu creşterea popularităţii acestei ligi, s-a decis fuzionarea NFL şi AFL într-o singură ligă, cu o nouă organizare. Această fuziune a dat naștere celui mai important meci anual – Super Bowl-ul – care în fiecare an bate recorduri de audienţă. În pauza meciului Super Bowl 30 de secunde de publicitate costă circa 4 milioane de dolari, spoturile fiind văzute de peste 100 de milioane de telespectatori.

În România acest sport se află la început. Echipa din Timişoara a fost înfiinţată în 2010. Timişoara 89ers este rezultatul unei simple dorinţe de a pune în practică pasiunea pentru un sport încă relativ nou în România: fotbalul american. Acest sport este prezent în ţara noastră de câţiva ani, primul meci local fiind înregistrat în 2007, iar recunoaşterea jocului ca sport oficial în România făcându-se de abia în noiembrie 2012.

În urma unor încercări concrete de a pune în practică cele văzute pe micile ecrane, pe terenuri de antrenament improvizate, în martie 2010 se pune piatra de temelie a echipei timişorene. Tinerii jucători de fotbal american au vrut să exprime prin numele echipei – 89ers – una dintre valorile urbei pe care o reprezintă: libertatea câştigată prin luptă.

Articole pe aceeași temă:

Spectacol cu Filarmonica Banatul in finala campionatului de fotbal american1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor