Timisorenii sunt invitati sa faca observatii astronomice, in Piata Victoriei, la Ora Pamantului

De B.A.M
Timisorenii sunt invitati sa faca observatii astronomice, in Piata Victoriei, la Ora Pamantului
© TION: Timisorenii sunt invitati sa faca observatii astronomice, in Piata Victoriei, la Ora PamantuluiTimisorenii sunt invitati sa faca observatii astronomice, in Piata Victoriei, la Ora Pamantului
Timişoara – Capitală Earth Hour România în 2013, va marca şi în acest an Ora Pământului. Timp de o oră, între 20.30 şi 21.30, iluminatul public şi arhitectural va fi stins, o ocazie bună pentru timişoreni să facă observaţii astronomice, chiar în Piaţa Victoriei.

Ora Pâmântului va fi marcată sâmbătă, 28 martie. Evenimentul va începe la ora 19 cu concertele Pragu’ de Sus şi Box Office.

Între orele 20.30 – 21.30 va fi stins iluminatul public şi arhitectural în Piaţa Victoriei, clădirea Primăriei Municipiului Timişoara, la Catedrala Mitropolitană şi în Parcul Central. În acest timp, dacă vor fi condiţii meteorologice favorabile, vor avea loc observaţii astronomice cu Astroclubul Antares, în Piaţa Victoriei.

„Îi invităm pe timişoreni la observaţii astronomice cu telescoape de amatori. Printre corpurile cereşti care se pot observa în data de 28 martie, cele mai importante sunt Luna, planeta Jupiter, câteva roiuri de stele şi constelaţii. Totodată, va avea loc şi un spectacol cu foc intitulat „Trei”, susţinut de artistul de stradă Raluca Ilaş şi organizat cu sprijinul Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Aceştia au precizat că scopul acţiunii „Ora Pământului” este acela de a trage un semnal de alarmă privind amplitudinea actuală a efectelor încălzirii globale, de a sublinia necesitatea efortului concertat pentru reducerea poluării planetei, evenimentul fiind şi un mijloc de promovare a soluţiilor „verzi”, de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către cetăţenii Timişoarei a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a societăţilor comerciale, instituţiilor şi cetăţenilor – asupra adoptării unei conduite ecologice în scopul gospodăririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile şi epuizabile.

De la an la an, mişcarea Earth Hour, iniţiată şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi inducând totodată sentimentul de apartenenţă la o comunitate. Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, când a ajuns la o participare a peste 7000 de oraşe din 152 de ţări, a demonstrat că aproape 2 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător.

„Totodată, lansăm provocarea cetăţenilor şi instituţiilor publice, precum şi companiilor private din Timişoara, pentru ca, în data de 28 Martie 2015, între orele 20.30 şi 21.30, să fie alături de Municipiul Timişoara printr-o contribuţie simbolică, aceea de a stinge voluntar lumina în locuinţele proprii, în clădirile în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi iluminatul ambiental/arhitectural la clădirile pe care le deţin. Astfel, vom putea contribui în mod concret la acest eveniment mondial, prin stingerea luminilor şi reducerea consumului de energie electrică”, mai spun cei de la Primăria Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !