Timisorenii sunt chemati la dezbatere. Vor fi intrebati despre ce si cum se schimba in orasul lor

De Adrian Panduru
21Comentarii
Timisorenii sunt chemati la dezbatere. Vor fi intrebati despre ce si cum se schimba in orasul lor
© Tion: Timisorenii sunt chemati la dezbatere. Vor fi intrebati despre ce si cum se schimba in orasul lor
Deciziile care se vor lua la nivelul orașului Timișoara cu privire la urbanism și amenajarea teritoriului vor fi supuse dezbaterii publice. Primăria a realizat un regulament care prevede acest lucru, ca timișorenii să fie întrebați despre cum și ce se va schimba în orașul lor. Dar tocmai acest regulament era să scape… dezbaterii publice. Până la urmă s-a stabilit că și regulamentul respectiv va fi supus dezbaterii publice, iar locuitorii urbei de pe Bega își pot exprima opinia vizavi de el…

Regulamentul a ajuns pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Consiliului Local Timișoara, desfășurată zilele trecute, fără a fi văzut însă de cei cărora li se adresează – cetățenii Timișoarei. Prin urmare, regulamentul a fost retras de pe ordinea de zi, după ce Asociația Culturală „Salvați Patrimoniul Timișoarei” a solicitat organizarea unei dezbateri publice. Aceasta va avea loc joi, 14 iulie, de la ora 15, în sala de consiliu a Primăriei Timișoara.

Ce prevede acest regulament? Scopul regulamentului local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau amenajarea teritoriului este creşterea calităţii vieţii cetăţenilor prin: includerea proceselor participative în configurarea, planificarea şi implementarea intervenţiilor, în corelare cu priorităţile şi necesităţile semnalate de comunităţile locale. Se dorește stimularea participării active a cetăţenilor în procesul de luare a deciziilor administrative şi în procesul de elaborare a actelor normative.

Locuitorii Timișoarei interesați de acest regulament și de a dezbate pe marginea acestui proiect se pot adresa şi în scris Direcției Secretariat General – Biroul Asistare Consiliul Local sau în format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro.

Participanții la dezbatere care se înscriu la cuvânt își vor susține punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre, durata fiecărei intervenții fiind limitată la cinci minute.

Regulamentul poate fi consultat aici.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor