Timisorenii asteapta de mai bine de doi ani dupa 12 fantani publice noi

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
4Comentarii
Timisorenii asteapta de mai bine de doi ani dupa 12 fantani publice noi
Au trecut doi ani de când conducerea Primăriei Timișoara a promis fântâni publice noi în oraș. Reprezentanții instituției de pe C.D. Loga așteaptă după un aviz de la Mediu. Vedeți unde ar trebui să fie amenajate fântânile!

Consilierii locali au adoptat studiul de fezabilitate încă din a doua jumătate a anului trecut, dar se pare că noile fântâni nu au reprezentat o prioritate pentru municipalitate. Abia anul acesta s-a cerut avizul de mediu, documentația fiind depusă în 11 august. După ce se obține avizul, se scoate autorizația de construcție, iar abia apoi se face licitația pentru găsirea unei firme care să amenajeze fântânile publice noi, susțin oficialii instituției de pe C.D. Loga.

În aceste condiții, este greu de crezut că săpăturile pentru fântânile publice promise încă de acum doi ani vor începe la sfârșitul toamnei sau în iarna aceasta. Cel mai probabil, lucrările vor începe abia anul viitor.

Vorbim, în total, despre 12 fântâni forate, care vor fi amenajate în Piața Sf. Nicolae, pe str. Eminescu, pe str. Divizia 9 Cavalerie, pe str. Martir Constantin Zăbulică, pe strada Enric Baader, pe str. Uranus, în dreptul Căminului 2 din Complexul Studențesc, în dreptul Căminului 10 din Complexul Studențesc, pe str. Eternității, pe Calea Aradului nr. 18, pe str. Matei Millo și pe Aleea Gorniștilor, conform documentației.

„Sursa de apă pentru noile fântâni o constituie apa subterană cantonată în straturi de medie adâncime, ce asigură un debit de exploatare maxim de până la 2l/s. Forajele de explorare-exploatare propuse se vor executa la adâncimea de 80-125 m. Apa freatică va fi adusă la suprafață prin intermediul unui foraj echipat cu pompă submersibilă”, susțin reprezentanții primăriei.

În Timișoara mai există alte 96 fântâni publice forate, realizate în perioada 1996-2010. La unele dintre acestea au apărut de mai mult timp probleme privind starea tehnică a forajelor aferente.

Potrivit specialiștilor care au întocmit studiul de fezabilitate, amenajarea unei fântâni ar urma să coste, conform estimărilor, 49.000 de lei, cu tot cu TVA. Așadar, toată investiția s-ar ridica la aproape 600.000 de lei, adică aproximativ 130.000 de euro.

Timișorenii vor avea încă 12 fântâni publice noi de unde își vor putea apă. Studiul de fezabilitate a fost finalizat în sfârșit și va trebui aprobat de consilierii locali pentru a se putea trece la execuție. Documentația necesară trebuia predată de mai mult timp primăriei, însă a fost nevoie de m...

 

Primăria Timişoara are în administrare la ora actuală aproape 100 de fântâni publice forate, dar reprezentanţii municipalităţii spun că la multe au apărut probleme, iar oamenii cer să fie date în folosinţă şi altele. Autorităţile locale pregătesc realizarea unui număr de zece noi fântâni în oraş. ...4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor