Timisoreni – puteti vota casa care va place!

De Adrian Panduru
Timisoreni – puteti vota casa care va place!
© TION: Timisoreni – puteti vota casa care va place!
La Timișoara s-a lansat concursul Casa care-mi place! Timișorenii pot propune și vota casele care le plac din urbea de pe Bega. Puteți trimite o fotografie a casei care vă place și intrați în concurs. Mediul construit al orașului este într-o continuă schimbare, iar cei care pot proteja patrimoniul existent și pot influența calitatea viitoarelor dezvoltări sunt chiar locuitorii săi.

Concursul Casa care-mi place își propune să ofere atât o platformă virtuală a arhitecturii timișorene, cât și un pretext pentru dialog și pentru reflecție, în vederea dezvoltării unui spirit critic și a unui comportament responsabil al locuitorilor față de mediul construit, spun organizatorii acestuia.

„Prin acest concurs, îndemnăm atât locuitorii, cât și vizitatorii Timișoarei să propună o casă importantă pentru aceștia și pentru oraș, o casă cu care se identifică. Pentru orice concurent, Casa care-mi place poate avea diverse valențe, poate fi o casă care spune povești ale trecutului sau o casă nouă; o casă de care îl leagă multe amintiri sau o casă pe care tocmai a descoperit-o. În aceeași măsură, ne-am dori ca prin acest concurs să promovăm casele care se remarcă printr-o estetică subtilă și care respectă casele învecinate”, transmit inițiatorii acestui concurs – Asociația În Comunitate.

Casa care-mi place va fi astfel un cumul de proiecții și reflecții personale. Asociația În Comunitate este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, care își desfășoară activitatea în Timișoara și care își propune să aducă îmbunătățiri la nivelul spațiului public, susținând implicarea cetățenilor în problematicile urbane, mai transmit reprezentanții acesteia.

Concursul se desfășoară online, aici și se adresează publicului larg, care este invitat să reflecte asupra arhitecturii orașului, să își exprime preferințele și să își motiveze alegerile. Cei care accesează site-ul vor avea posibilitatea de a propune și a vota clădiri din oraș,

Rezultatul acțiunilor se va concretiza într-un studiu asupra percepției fondului construit timișorean, o radiografie socio-urbană a orașului, spun organizatorii acestuia.

Concursul Casa care-mi place se desfășoară după următorul calendar: – 20 aprilie – 10 octombrie: adăugare și votare case; – 21 octombrie: premierea participanților care au încărcat Top 3 cele mai votate case înscrise în concurs și premierea celei mai convingătoare motivații; – 21-23 octombrie: desfășurarea expoziției concursului. Mai multe informații despre desfășurarea concursului Casa care-mi place se pot obține aici, precum și pe pagina de Facebook.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor