Timisoara pierde nemeritat la Bucuresti. CSM – Saracens: 16 – 12

De Marcel Hoster
Timisoara pierde nemeritat la Bucuresti. CSM – Saracens: 16 – 12
© Tion: Timisoara pierde nemeritat la Bucuresti. CSM - Saracens: 16 - 12
Timişoara Saracens a pierdut pe mâna ei partida de campionat cu cei de la CSM Bucureşti, din care spera chiar bonus ofensiv. Rezervele deplasate în capitală, jocul plin de greşeli, dar şi un arbitraj destul de slab au produs înfrângerea bănăţenilor, 16 – 12, în ciuda superiorităţii clare a acestora.

Grainger Heikell, antrenorul Saracens RCM a riscat, a trimis prea multe rezerve în teren şi, se pare, a riscat prea mult. Formaţia sa a pierdut în deplasarea la Bucureşti, chiar dacă jocul oaspeţilor a fost cu mult peste cel al gazdelor. Bucureştenii au ştiut mai bine să îşi joace şansa şi s-au ales cu o victorie la care sperau prea puţin.

Vlad Zaharia şi-a arătat din nou valoarea, el a deschis chiar scorul, marcând pe final şi cel de-al doilea eseu al echipei. El este probabil cel mai mare câştig al RCM în ultima perioadă, chiar dacă la echipă au sosit numeroşi străini. Eseul a fost transformat de Conache, pentru 7 – 0, şi totul părea să meargă bine. Conache ratează o lovitură de pedeapsă, în minutul 22, aceasta în timp ce gazdele au ştiut să transforme ambele lovituri de pedeapsă obţinute. Daniel Faasen a dus scorul la 6 – 7, cel înregistrat şi la pauză.

Punctul principal al meciului are loc după reluarea jocului, atunci când Siokivaha Taufai profită de greşelile timişorenilor, aflaţi la o pasă de terenul de ţintă, scapă spre buturile Saracens, şi după o cursă de 70 de metri culcă balonul în terenul de ţintă al oaspeţilor. Niciun jucător timişorean nu a fost capabil să oprească atacul celor de la CSM Bucureşti. Faasen transformă şi scorul urcă la 13 – 7.

După o fază la care jucătorii ambelor echipe s-au îmbrâncit şi ciupit destul de puţin amical, arbitrul dă afară câte un sportiv din ambele părţi. Din păcate, Timişoara rămâne chiar fără căpitanul Stelian Burcea. Din acest moment cel care împărţea legea pe teren a cam defavorizat Saracens. Au fost două faze în care formaţia bănăţeană ar fi trebuit să primească eseu. E drept una controversată, în care Căpăţână a ajuns în terenul de ţintă, dar arbitrajul video a decis că mingea nu fusese culcată cum trebuie, iar eseul nu a fost acordat. Cea de-a doua a fost o defavorizare clară a Timişoarei, atunci când Fonovai a pus balonul clar în terenul de ţintă, dar arbitrul a considerat că a fost înainte, deşi reluarea confirma clar eseul. De această dată nu s-a mai cerut arbitraj video… Mai mult, acelaşi arbitru nu a avut tăria să acorde eseul de penalizare în favoarea Saracens, în ciuda infracţiunilor repetate ale gazdelor.

Saracens a mai reuşit un eseu, din păcate destul de târziu. După o lovitură de pedeapsă transformată de CSM Bucureşti, scorul ajunge la 16 – 7. Oaspeţii se chinuie minute în şir şi acelaşi Zaharia mai pune mingea încă o dată în terenul de ţintă advers, dar nu vine şi transformarea, iar scorul rămâne 16 – 12. În ciuda presiunii continue a bănăţenilor, scorul nu se mai schimbă până la final, iar CSM Bucureşti obţine o victorie la care sigur nu spera.

Heikell va avea mult de lucru, să analizeze bine ce şi cum s-a greşit şi probabil că o parte dintre jucătorii folosiţi vineri vor fi traşi puţin pe linie moartă.

Saracens Timişoara a jucat cu: Aholelei, Rădoi, Pungea, Mureşan, Drenceanu, Ianuş, Ikamanu, Burcea, Praetorius, Calle Rivas, Zaharia, Popa, Sefanaia, Lemnaru, Conache.

Au mai jucat: Căpăţână, Taupaki, Halalilo, Rus, Tangimana, Simionescu, Rose, Gorcioaia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor