Timisoara isi trimite delegati la Rimini, la studiu pentru festivalul florilor din 2016

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
1Comentariu
Timisoara isi trimite delegati la Rimini, la studiu pentru festivalul florilor din 2016
© Foto: arhiva
La Timişoara a avut loc în această primăvara prima ediţie a festivalului florilor – Timfloralis, la anul se pregăteşte cea de-a doua, iar reprezentanţii primăriei vor să înveţe de la italieni cum stau lucrurile în domeniul floricol şi cu organizarea unor astfel de evenimente. O delegaţie formată din angajaţi ai primăriei şi un consilier local va pleca la Rimini pentru a participa la „Flora Trade Show 2015”.

Consiliul Local Timişoara urmează să aprobe participarea unei delegaţii la evenimentul „Flora Trade Show 2015”, în perioada 23-25 septembrie, la Rimini, în Italia.
Din delegaţie ar urma să facă parte un consilier local, care urmează fie nominalizat în următoarea şedinţă a aleşilor, patru reprezentanţi ai Primăriei Timişoara, de la Direcţia de Mediu şi cea de Comunicare, şi un reprezentant al Casei de Cultură a Municipiului.

Totodată, consilierii locali ar urma să aprobe şi alocarea sumei de 13.350 de lei de la bugetul local pentru deplasare – cheltuieli de transport, cazare, diurnă şi asigurare medicală.

La eveniment ar putea participa totodată şi reprezentanţi ai societăţilor Horticultura şi Pieţe, dar cheltuielile ar urma să fie suportate din resurse proprii.

Scopul vizitei în Italia? Un studiu în perspectiva organizării celei de-a doua ediţii a festivalului florilor – Timfloralis, la Timişoara, anul viitor.

„Pentru anul 2016, Primăria Municipiului Timişoara îşi propune organizarea unui eveniment de o mai mare anvergură, care să asigure şi o participare internaţională, atât în sfera producătorilor de material dendrofloricol, dar şi din perspectiva posibilităţii prezentării de echipamente pentru floricultură, echipamente de grădinărit, accesorii, concursuri de aranjamente florale, soluţii pentru arhitectura peisajului. Se intenţionează şi racordarea festivalului „Timfloralis” la tendinţele expoziţionale europene şi internaţionale. Participarea la <Flora Trade Show 2015> constituie o oportunitate pentru vizitarea uneia dintre cele mai mari expoziţii de specialitate din Europa, posibilitatea realizării unui studiu pentru organizarea „Timfloralis 2016” la Timişoara şi de contactare a unor potenţiali participanţi şi expozanţi la evenimentul timişorean”, spun reprezentanţii municipalităţii.

Autorităţile amintesc şi că evenimentul de la Rimini este organizat în paralel cu expoziţia „Macfrut”, care prezintă instalaţii tehnologice pentru producerea, păstrarea, distribuţia, expunerea şi transportul fructelor şi produselor vegetale.

„Flora Trade Show” este o expoziţie internaţională dedicată floriculturii şi arhitecturii peisagere.

Prima ediţie a Timfloralis a fost organizată în luna mai la Timişoara. Au fost standuri de prezentare cu vânzare, unde timişorenii au putut găsi flori, arbori şi arbuşti, de la muşcate până la palmieri, diferite ateliere de creaţie, demonstraţii gastronomice cu temă floricolă, concerte şi alte evenimente.

 

Alte articole pe aceeași temă:

Timisoara – orasul florilor! Mii de flori expuse la prima editie a Festivalului Timfloralis

A inceput Festivalul Timfloralis: decor cu mii de flori, palmieri si rochii inflorate in centrul Timisoarei1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor