Timisoara 2021 organizeaza primul laborator pentru buni manageri in domeniul cultural-creativ

De A. M. A.
Reactualizat la:
Timisoara 2021 organizeaza primul laborator pentru buni manageri in domeniul cultural-creativ
© Foto: TM2021
Timișoara 2021 organizează primul laborator de finanțare și implementare a proiectelor culturale europene la scară largă. Practic, cei care vor să învețe cum să fie buni manageri în domeniul cultural și al creației vor putea învăța de la cei mai buni specialiști. Evenimentul, în parteneriat cu viitoarele Capitale Culturale – Novi Sad 2021 (Serbia) și Rijeka 2020 (Croația), are loc până în 17 decembrie.

Proiectul face parte din programul educațional Lab for European Project Making, iar atelierele de lucru au loc în Timișoara, Novi Sad și Rijeka, în perioada decembrie 2017- iulie 2018.

Obiectivul proiectului este de a spori capacitatea viitoarelor Capitale Culturale, la nivel local și transnațional, de a concepe, finanța și implementa proiecte culturale europene la scară largă. Acesta oferă șansa, atât profesioniștilor cât și celor care doresc să dobândească aptitudini manageriale în domeniul cultural-creativ, de a învăța din exemplele internaționale de bună practică, cu ajutorul și sub îndrumarea unor experți de renume la nivel european.

Primul atelier de lucru cu tema „Public”(Timișoara, România) are loc la centrul FITT (Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, de pe str. Arieș, nr.19 ) și îi are ca mentori pe experții internaționali Cristina da Milano și François Matarasso. Cristina da Milano este unul dintre cei mai respectați experți din Europa în strategiile de implicare și dezvoltare a publicului. Cu organizația sa ECCOM (Roma, Italia), a creat programe la scară largă pentru muzee cât și pentru operatori culturali independenți.

François Matarasso lucrează în domeniul artelor din 1981 ca artist, producător, scriitor și mentor. A publicat numeroase lucrări privind democrația participativă și implicarea activă a publicului în acest domeniu și a colaborat cu organizații și fundații din domeniul cultural din aproximativ 40 de țări.

În urma apelului deschis organizat de TM2021 în perioada iulie-septembrie 2017, au fost selectați nouă participanți din Timișoara, cărora li se alătură alți opt din Novi Sad, opt din Rijeka și câte un participant din Debrecen (Ungaria) și Chemnitz (Germania).

Următoarele workshop-uri și seminarii din cadrul programului „Lab for European Project Making” se vor desfășura în Novi Sad, Serbia și Rijeka, Croația, după cum urmează: Laboratorul #2 – cu tema “Producție” va avea loc la Novi Sad între 14 și 22 aprilie 2018 și Laboratorul #3 – cu tema “Program” se va ține la Rijeka, timp de nouă zile, în iulie 2018.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor