Taximetristii trebuie sa-si prelungeasca autorizatiile

De A.S.
5Comentarii
Taximetristii trebuie sa-si prelungeasca autorizatiile
Taximetriştii din Timişoara sunt invitaţi la primărie, începând de luni, până la mijlocul lunii februarie, pentru a depune documentele necesare dacă vor să li se prelungească valabilitatea autorizaţiilor de taxi. Autorizaţiile pot fi prelungite, la cerere, 5 ani, dacă taximetriştii îndeplinesc anumite condiţii, anunţă reprezentanţii municipalităţii.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că, potrivit art. 11 alin. (5) din Legea 38/ 2003, modificată şi completată, o autorizaţie taxi sau o copie conformă deţinută pentru un autovehicul se va prelungi, la cerere, pentru 5 ani, cu menţinerea obligatorie a aceluiaşi număr de ordine, numai dacă la data cererii sunt îndeplinite, după caz, mai multe condiţii. Condiţiile sunt următoarele: dacă autoturismul pentru care s-a solicitat prelungirea autorizaţiei taxi sau a copiei conforme nu depăşeşte vechimea de 10 ani de la data fabricaţiei şi este deţinut în condiţiile art. 4 alin. (3); dacă sunt respectate prevederile art. 10 alin. (5) dacă se înlocuieşte autovehiculul taxi ca urmare a prelungirii autorizaţiei taxi; dacă transportatorului respectiv nu i s-a retras autorizaţia de transport sau nu i s-a suspendat autorizaţia taxi sau copia conformă respectivă în ultimii 5 ani; în cazul în care contractul de atribuire în gestiune a serviciului de transport în regim de taxi sau în regim de închiriere este în termen de valabilitate şi transportatorul a respectat prevederile caietului de sarcini privind atribuirea; dacă transportatorul autorizat a înregistrat integral în evidenţele contabile venitul brut realizat, după caz, din transportul în regim de taxi, în conformitate cu datele furnizate din memoria fiscală a aparatelor de taxat din dotarea taxiurilor pentru care solicită prelungirea autorizaţiilor, sau din transportul în regim de închiriere.

„În perioada 20.01.2014 – 14.02.2014, toţi transportatorii autorizaţi persoane fizice, întreprinderi familiale şi persoane juridice vor depune la Serviciul Relaţionare Directă cu Cetăţenii (camera 12) documentaţia completă necesară prelungirii valabilităţii autorizaţiei taxi”, anunţă reprezentanţii municipalităţii timişorene.

Taximetriştii trebuie să depună mai multe documente în copie, însoţite de actele în original, pentru verificarea autenticităţii acestora.

În 28 februarie, pe site-ul Primăriei Timişoara şi la sediul Serviciului Transport şi Siguranţa Circulaţiei din Piaţa Libertăţii nr. 1 va fi afişată programarea pe zile, pentru ridicarea autorizaţiilor taxi cu valabilitate prelungită, în cazul transportatorilor autorizaţi care au documentaţia completă şi care îndeplinesc toate condiţiile, potrivit legii.

„Eliberarea autorizaţiilor taxi cu valabilitatea prelungită pentru încă 5 ani va începe din data de 03.03.2014. În acelaşi timp se va semna contractul de delegare a gestiunii, se vor elibera ecusoanele şi se va desfăşura, pe baza programării prestabilite, fiind condiţionată de prezentarea transportatorului cu autovehiculul autorizat, predarea autorizaţiei taxi (în original) cu valabilitatea expirată, a contractelor de atribuire în gestiune delegată, precum şi a ecusoanelor aferente”, mai precizează autorităţile locale.

În Timişoara sunt la ora actuală circa 2.000 de taximetrişti, aici intrând atât cei de la firme, cât şi persoanele fizice, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor