Studentii timisoreni primesc burse si sunt consiliati pentru a se angaja mai usor

De Marcel Hoster
Studentii timisoreni primesc burse si sunt consiliati pentru a se angaja mai usor
© Studentii timisoreni primesc burse si sunt consiliati pentru a se angaja mai usor (foto: arhiva)
Universităţile timişorene se întrec în burse şi sprijin pentru găsirea de locuri de muncă pentru proprii studenţi. Astfel, câte 150 de tineri de la Universitatea Politehnica şi Universitatea de Vest Timişoara vor beneficia de stagii de practică şi de sume de bani pentru a descoperi ce înseamnă să fi angajat şi, de ce nu, să rămână la finalul campaniei cu un loc de muncă.


Timp de trei luni, un număr de 150 de studenţi politehnişti vor face practică în cadrul unor companii timişorene. Aceasta, în cadrul proiectului „SMART IT – Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”. Pentru participarea la această campanie aceştia vor primi și o bursă lunară de 800 de lei.

„Eu sper că acest proiect îi ajută pe studenţi într-un mod cât de concret se poate, prin faptul că aceşti studenţi încă din perioada de studenţie vor ştii ce implică să lucreze într-o firmă, cât de bine pregătiţi trebuie să fie ca să poată lucra într-o firmă în momentul în care ei vor deveni absolvenţi, astfel încât să aibă locul de muncă dorit şi să aibă salarizarea pe care şi-o doresc”, a declarat Codruţa Istin, manager de proiect.

În prima parte a proiectului, studenţii vor putea face practică în companii, în următoarele trei luni, pentru aceasta ei primind şi o bursă de 800 lei lunar.

În a doua etapă, tinerii implicaţi în proiect vor fi consiliaţi, vor primi o serie de teste pentru a li se evidenţia calităţile şi aptitudinile pe care le au specifice în domeniul IT. Se va putea vedea, astfel, dacă cei în cauză sunt mai buni softişti sau dacă sunt mai buni în implementarea unor proiecte de specialitate.

Și cei de la Universitatea de Vest Timişoara vor oferi un proiect similar, „Practică pentru studenții în științe sociale”, dar pentru studenţii de la ştiinţe sociale. Un număr de 150 de studenți în științe sociale vor avea posibilitatea să efectueze stagii de practică la mai multe firme, iar la final vor primi şi o bursă de 600 de lei, în luna decembrie a acestui an.

„Cei 150 de studenţi vor face practică în 30 de firme şi instituţii implicate în proiect. Ne propunem să susţinem studentul absolvent de ştiinţe sociale să-şi găsească un loc de muncă, să se facă util în societate. Prin acest proiect, studenţii sunt ajutaţi să dobândească competenţele de care au nevoie pentru a se integra pe piaţa muncii. Ne adresăm, în special, studenţilor din primul an de facultate. Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale tinerilor prin efectuarea de practică la potenţiali angajatori”, a declarat Alin Gavreliuc, decanul Facultăţii de Sociologie şi Psihologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !