Studentii timisoreni isi pot alege cel mai bun profesor

De M. Hoster
Studentii timisoreni isi pot alege cel mai bun profesor
© TION - Studentii timisoreni isi pot alege cel mai bun profesor
O competiţie în care profesorii cei mai buni nu sunt votaţi de alţi profesori, ci de cei care beneficiază de experienţa cadrelor didactice universitare. Un asemenea concurs pune la cale Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România.


Studenții din România sunt invitați în perioada 17 februarie – 23 martie să își nominalizeze profesorii preferați la Gala Profesorului Bologna care se va desfășura anul acesta în perioada 9-11 mai, la București și care este organizată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Nominalizările pot fi făcute accesând platforma www.profitari.ro !

Gala Profesorului Bologna, desfășurată sub sloganul ,,Marii profesori care ne inspiră” și ajunsă deja la cea de-a VII-a ediție, este singură inițiativă din România menită să omagieze și să răsplătească performanță didactică a profesorilor, punând în lumină acei profesori care reușesc să inspire și să stârnească interes prin metode de predare adaptate la nevoile și interesele studentului de azi, reprezentând modele de bună practică în ceea ce privește adaptarea la reformele aduse de Procesul Bologna. Dincolo de activitatea de cercetare și rezultatele profesionale ale profesorilor, gala își propune să răsplătească calitatea de dascăl și îndrumător a profesorului universitar român, calitate care în general este uitată în acordarea distincțiilor și premiilor dedicate cadrelor didactice. Titlul de ,,Profesor Bologna” este cu atât mai semnificativ cu cât acesta vine exclusiv din partea studenților – cei care sunt cei mai îndreptățiți să recunoască și să aprecieze performanța didactică a profesorilor lor.

Scopul principal al Galei Profesorului Bologna este îmbunătățirea sistemului de învățământ superior din Romania prin premierea și promovarea acelor profesori care formează generații, reprezintă adevărate valori și sunt modele pentru studenți iar bază activității lor o constituie ,,învățământul centrat pe student”.

Cine sunt ,,profii tari”?

Profesorul Bologna sau ,,Proful tare” este orice dascăl care depășește granițele disciplinei pe care o predă și găsește căi inedite pentru a se apropia de studenți. Este cel care le câștigă prezența, respectul și atenția prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea și ușurință cu care se lasă înțeles, prin darul oratoriei și răbdare. Mai presus de orice, ,,proful tare” conștientizează responsabilitatea pe care și-a asumat-o și inspiră încredere, motivând studenții să devină adevărați profesioniști în domeniul pe care îl aleg.

Pe parcursul tuturor edițiilor au fost premiați peste 350 de cadre didactice și s-a creat astfel o adevărată comunitate a profesorilor Bologna. Pentru această ediție, o parte a profesorilor din comunitate au scris editoriale despre învățământul centrat pe student ce pot fi accesate pe platforma proiectului.

Studenții își pot nominaliza profesorii în perioada 17 februarie – 23 martie urmând ca până în data de 4 aprilie profesorii să fie evaluați de către comisii alcătuite din studenți evaluatori special pregătiți în acest sens, iar decernarea titlurilor de ,,Profesor Bologna” va avea loc în cadrul unei gale festive.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !